Gott nytt år!


gäsp ny år?

wii det är ny år idag! idag får lilla torisen vila ska faktiskt inte till stallet i huvud taget, hade så mkt att planera eller aa hade inte ens bestämt vad jag ska ha på mig idag, SMART! :)

Ska bara bort en snabbis till stallet och hämta en skiva från elina så vi kan få lite finare bilder och en mycket mer rolig blogg vad säger ni om det? ;) kanske testar på lite idag men hoppas det kommer bli bra, hihih avslöjar inget!

Min lilla emma knasboll skulle fixa filmen från igår, men det hade hon inte fixat nu såg jag hoppas den kommer någon gång idag så ni kan få se den! ;)

puss :*


ska träffa kusiner idag med ! :) hahaha sexig bild på mig och kusin! :)


Mysig dag i stallet?

Underbar dag i stallet, om man bort ser från att jag typ mockade hela maegen men men sånt händer här i livet. Tog en liten promenad med Ukkie ute i snön idag, gud va hon var pigg! helt galen ett tag! först var det tänk att jag skulle ta kort på ebba och co. osså tänkte jag att ukkie behöver röra på sig och hon är lungn så då tar jag med henne! trodde jag att hon skulle vara lungt rena motsattsen hon sprang och inte ville skritta slutade med att jag fick ta Grimskaftet runt mulen och typ gå på en egen lite väg för att hon skulle lugna ner sig, honhade redan halkat två gånger och hade inte någon lust att hon skulle göra det igen! men hon lungnade ner sig och blev som valingt igen så hade vi en liten mysig promenad! :)

Tora var pigg som vanligt men det vet alla vid det här laget! :) hon var fin idag men lite jobbig i galloppen för hon ligger på hela tiden men efter lite om och men släppte hon tillslut och började lugna ner sig, skönt! :)

traven vr hon riktigt fin i okej hon tjafsade lite ibland men det är sånt man får leva med hon blev ändå fin ! :) Sjukt jobbigt att jobba bort att hon ska sluta takta hon gör det så fort jag kortar tyglarna men då kör vi min taktik och det brukar faktiskt funka! kommer nog komma på en film på lite av rid passet imrn men Emma håller på att lägga in den men datorn är långsam! :)


kolla dom här söta bilderna jag hittade! det var ett tag sen! :)







gulligt eller hur? :)




Onödig kommentar!

asså blir så jävla trött på onödiga kommentarer, varför vara så feg och skriva saker på min blogg och inte ta det med mig face to face i stället? blir så trött på sånt desutom vet jag ju vem det är så ingen ide att man försöker vara anonym hahah! :) har ju världens bästa vänner så! om man inte gillar mig försvinn från mitt liv typ mrrr..... kommer göra ett inlägg när jag är mindre arg! :)





Cha cha! :)

Sitter hemma hos ebba och emma och chillar as soft! kul att man inte gjorde något idag på listan hahaha nej men seriöst hann faktiskt inte frös som in i helvete + att vi red shettisar i snön hade nog varit roligare om man som sagt inte hade frusit men men sånt händer.... :) red ju såklart lilla Torisen som var som vanligt pigg skulle inte rida henne så länge så red bara igenom henne hon kändes fin släppte ganska fort men var lite tjafsig i galoppen blev lite stark och drog puss puss:*      

sötisarna ebba och candy! :)

Nu drar jag!

Tänkte att jag skulle till stllet nu!

här är lite saker som jag tänkt göra idag:

1. smörja alla mina saker!

2. byta träns på ukkie och sätta på nya pannbandet!

3. Borsta igenom hästarna och fläta svansarna.

puss hörs sen! :)

4. ta massa vinter bilder!

Blev den här bilden idag med men men...

svar på kommentar!

postat av du vet vem:

snygg jacka! den kommer jag att låna :)

Svar: HAHHA kul att jagg inte vet vem det är men kan ju lixom dra till med en gissning men inte här pinsamt om jag säger fel! Tack äskar jackan as snygg och samtidigt stilren + att den är hur varm som helst! :)


Galet trött efter dagen! :)

puhh... nu när det är mellandags rea är det galet mkt folk i stan :) skulle kolla efter nyårs klänning men kändes somjag inte hittde något jobbigt detta året förra året var det ju hur lätt som helst vad hände? men fick tag på lite saker men luttar väl men mot att jag måste åka ner igen ush...!Tora fick lite vila idag inte för att hon behöver det men kan vara skönt för henne med! ukkie hon har ju det slappt villar nu hela tiden men tror honn börjar tröttna på det hon galopperar och sparkar bakut hela tiden i hagen ska se om jag får mysiga vinter bilder imrn har varit dålig på att fota nu i vinter! :)
vi hörs sen knasbollar ska softa nu puss :*


Mina Julklappar!

Här kommer lite julklappar tyvärr hittade jag inte bilder på allt! :)

Tror den såg ut så här fast i mörk blå!


Fick också mina älskade jw röda ridbyxor!



fick också uggs


Ridtröja...



HAHAAH fick kommesarie späck asså jag dör av den filmen har sätt den 2 gånger sen julafton! :)




fick massa mer som jag inte hittade bilder på ridstrumpor, smyckeskrinn, wii spel, rid tjock tröja, dekorationer mm.

vad fick ni? :)

Hiss och Diss!

Fick den här iden när jag kollade på en annan blogg så ska hissa och dissa hjälp tyglar!

Hissar:

gramantygel faktiskt. fast beror helt på hur man använder den! vissa kortar den så mkt att hästarna krullar ihop sig och går i falsk form inte okej... graman den är en hjälp tygel det är inte meningen att den ska göra allt jobb + att den gör ju inte sin funktion och hästen blir ju inte mjukare av att krullas ihop så den är spänd i halsen! Det är väldigt lätt att använda den fel men om man använder den rätt är den helt fantastisk, min åsikt! Så använd den på rätt sätt :)


Dissar:

En halsförlängare eller ett så kallat "gummiband". Tycker inte alls om det red lite på det när jag hade b-ponny finns bara en sak att säga om det. Hemskt här snackar vi om att krulla ihop man gör ju fan inte ett piss den bara spänner och spänner och ger knappt någon efter gift det är ju precis som om jag hade suttit och hållt sten hårt i tyglarna tills hästen släppte och sökte sig neråt! Fett diss på den! :)



Natti Natti :* 

Förklaring!

HAHAAH har en bra förklaring på att jag inte har skrivit ehmm.... har inte orkat ! :) ibland behöver man lite ledigt är jobbigare än vad vissa tror att blogga, tänkte blogga i morse men blogg.se var helt damp på min dator :O aja nu är jag här och tänker blogga mkt mkt mer säger det hela tiden men jag menar det! :) tänkte börja med att hissa och dissa!

Efter ny år får denna ponny ha bett i munnen! :) kommer vara galet pigg!

puh....

Kan man verkligen säga efter denna dag! :) Galet säger jag bara har varit strssigt som tusan men nu sitter jag nöjd med att ha handlat allt, packat in julklappar, pyntat granen och varit i stallet ! :) hann ju tyvärr inte rida men blev det andra får ta att ta en mysig jul ritt imrn! :) Är riktigt nöjd med mina inköp till hästarna idag  till Tora blev det lindor men dock var det bara # st för dom var begangnade men funkar att bara ha fram med, yana fick ett par vardags benskydd och Ukkie ett pannband! :) men nu ska jag sova så jag inte är trött imrn för det är ju JUL! :)



Sista julklapps stöten!

Hej på er!

nu ska jag och johanna åka till kungälv och köpa dom sista julklapparna! :) efter detta kommer jag ju vara fattig :O men jul kommer bara en gång om året så då får man passa på att vara extra snäll :) menn vi hörs sen kanske kommer lite bilder + foto på lite saker jag har köpt!

puss! :*


En lite bättre bild på mig i rött hår! :)

Tips!

Tänkte dra ett litet snabbt tips! Nu när det är så kalt ute och så måste man ju så klart värma betten och då blir man ju sjukt kall om fingrarna och står där och försöker värma det förbaskade bettet, och när man kommer ut och ska rida är man stelfrusen om fingrarna! känner ni igen er?
Då är dagens tips att Skit i hästen dra hem och sätt dig i soffan med en på chips och chilla det är ju inte ditt problem att hästen inte vill ha ett kallt bett i munnen  :O HAHAAHAH skoja bara fick lite överskots energi där, okej seriöst! :)
du kan ju köpa bett värmare på ponnyprakt det är ju ett alternativ men det jag gör är att jag doppar bettet i en huink med varmt vatten blir jätte bra och så slipper man ta av sig vantarna och behöva frysa! :) OBS Tänk på att se så att bettet inte blir allt för varm så det bränner på hästens tunga!
Puss Emelie :*
Finns bara på ponny prakt! :)

Sov sött! :)

Efter en dag är jag helt slut! fast det har varit en ganska slappis dag, har varit hemma och fixat och donat och sedan gått ut till stallet och mockade red Tora som var hur pigg som helst ! känns som jag säger det varje gång men nu var ohin det har vittnen! ;) Men kanske lite tråkigt att lyssna på efter som jag inte rider henne fullt ut nu!

Gjorde också årets första tolkning, mys på det! :)  tolkade palle i hagen medans ylva drog däck med nalle, hur mysigt som helst det satt lixom pricken över "i" var ju dock lite kallt men ska inte klaga nu  när det kommit snö till jul! imrn blir det att handla dom sista jul-kapparna har ingen aning om vad jag ska köpa till hästarna :O någon som har ett bra förslag? funderar på att köpa såna söta rosa rosetter man kan ha i manen till tora Varför inte kanske ett rosa shabrack och lindor som matchar ? nä.. nu ska vi inte överdriva :) men uppdaterar i morgon innan jag går till stallet skulle jag tro !

Natti natti!




Måndagens rid pass! :)

Har ju sagt att jag ska berätta om det är inte så farligt som det låter men vi börjar med Yana.

Yana:

asså jag skulle gå ut och rida henne själv och hon kan vara lite fjantig med det ibland. Men vi gick ut och jag satt upp och hon börjjade små hoppa och jag tänkte hon bara är jobbig, hon kan göra sånt bland. Men så slog det mig att det kanske var benskydden för hade ett par det var full på men passade ponny så jag gick in och bytte men när jag kom in i manegen var det samma sak hon stegrade och jag tänkte jag sk inte ge mig men hon gav sig men så fort vi kom till dörren började hon igen och hon lyckades stegra så hon kom vid dörren och där kunde jag inte göra något man är lixom instängd där svårt att förklara när man inte ser det själv. Men jag bestämde mig för att inte ge upp men 5 sekunder senare stegrade hon så högt att hon nästan gick över, så jag bestämde mig för att gå till therese och fråga om råd och om hon kände igen det här. Therese sa att hon gör så ibland genom att testa men känns konstigt när man ridit henne inte länge men ett tag. Jag tror att det var en annan anledning jag inte kommer ta upp här! ;) Men jag tog med mig Elina ut i manegen och jag fortsatte rida hon höll på ett bra tag men gav sig till slut och efter det var hon grymt fin men man märker att hon inte har värdens Tävlings kondition. Men vi kämpar på och jag gör allt för att hon ska bli så fin som öjligt trots jag bara rider henne på måndagar och Fredagar!



Tora:

Jag skulle mest berätta om Yana när hon var lite mongo! Men Tora var fin som vanligt men galet pigg! hon är ganska stark i galoppen men det förstår jag så klart hon har inte fått galoppera på jätte länge hade ockaå varit jätte pigg då! :) Nu ska jag också börja jobba lite lätt på en volt och det går jätte bra och jag har börjat ställa henne lite i traven och hon är mjuk och blir lungnare mrn lite stel är hon nu men man förstår dt ändå! ;)


nu ska jag dra till stallet och ta lite vinter bilder till min nya header! ;)




Puss! :)

Jul stress!

Kom helt ålötsiligt på nu när jag bakar att jag inte har köpt en present till någon av hästarna eller till min pappa :O När ska jag hinna allt? har heller ingen aning om vad jag ska köpa till hästarna, skulle först gör en hemma gjord sak pga att Ukkie väver men tror inte jag kommer hinna det men kanske bara blir en till ukkie. Det var iaf en sak jag kom på tänkte att jag skulle köpa en valig boll göra ett hål så jag kan få ett rep igenom sedan ska det vara högre upp på repet en salt sten och på bollen ska det vara hål så godisar kan ramla ut från bollen typ som en leksak!  tror ni det skulle vara bra? det finns såna leksaker man kan köpa men dom är sjukt dyra så varför inte göra en själv ? ;)  har ett dilemma jag ska ju köpa julklappar till tre hästaroch till pappa men jag behöver själv en  mascara och solpuder + en platttåpng och har typ bara 350 kr hur fan ska jag göra? :)


kommer tillbaka efter jag har bakat färdigt puss :*


julklappar! :)

Jul mor! :)

HAHA känner mig som en jul mor just nu! :) håller på att baka bröd, första blev jätte dålig hade inte alla ingridienser så blev inte den bästa! ;) håller på med en annan nu, ska försöka efter jag har bakat att jag ska lägga upp vinter bilder och serdan berätta om gårdagens rid pass någon som vill höra det? :)

JAg i mitt nya röda hår vad tycker ni? :) asså jag vet inte det kommer bli ljusare men ändå!

Jul shopping!

Ska åka och jul shoppa med Matilda nu! :) blir dom sista julklapparna, lite skönt att ha gjort det ! :) förresten kommer senare om mitt rid pass igår kan vara något att höra ! ;) Men nu måste jag springa vi ska ta tåget.
Puss på er! :)



nu blir det att dra till stallet!

Nu åker jag till Tora eller aa om jag kommer fram är galet mkt snö!

blir vinter bilder sen! ;)



Diss!

Jag tänkte fråga vad ny tycker om plastträns? jag tycker dom är grymt fula asså ser jätte billigt ut + dom inte har några snygga färger  dom är ty oftast rosa, lilla, gröna med mera... finns ju vissa i svart men tycker fortfaranade dom inte är snygga! ;) Man ser en hel del ponnyer typ b-ponnyer komma med sån träns inte ens på dom är det gulligt, okej om man har det när man rider galopp och sånt men inte hoppning och dressyr ushh.... jag kör mer på stil rent med typ schabrak i olicka färger är väl okej! :)
vad tycker ni?

Lov!

Jag vet att jag har varit sämst på att skriva men men har tagit en liten paus! Men nu drar jag igång igen blir ju mer uppdatering nu när det är lov! :) Har precis kommit hem från MAlin både jag och klara var där vi bytte jul klappar fick två jätte fina julklappar :) Fick rosett hårspännen av Klara och en ring av Malin. Kände mig jätte duktig att jag förstörde ringen ,BRA EMELIE! :) aja ska fixa den för den var jätte söt!
natti natti! :)

Blir tips sen!

ska till stallet nu men så fort jag kommer hem kommer ett tips vad säger ni ni det? :)

Tips!

har ju varit sjukt dåligt på att skriva veckans ridövning så ett tips passar väl bra! inte sant? :)
är kanske inget speciellt men men har samma problem men har hittat en lite lättare lösning jag tänkte dela med mig av! :) Som sagt taktar Torina hela tiden så vi håller på att försöka träna bort det men det är så klart jobbigt att jobba bort men har ett litet tips så fort hästen börjar takta är att man antingen gör en halt eller göra en halt och backa ett par steg. Jag brukar göra det dom brukar lyssna bättre då och lära sig till slut ett litet snabbt tips bara! :)
ska upp tidigt i morgon så kommer inte skriva mkt mer idag så blir mer imrn
god natt ! :)
Vet ni hur mkt jag älskar denna sommar bilden? men fotografen är typ MAlin H eller Yohanna! :)

Jul känsla :)

JW ridbyxor (röda)
Rid vinter jacka! Mountain horse
Cartago ridstövlar.
kingsland Rid tröjor!
Equiline schabrak fast med lila
SMYCKEN
Mobil htc desire HD eller iphone 4
Varma skor
Kläder
Hade inte bilder på det sista! :)

Julshowen!

Hej på er!
tänkte berätta lite om går dagens julshow, vad säger ni om det? :)
Gick faktiskt helt okej, såklart var det lite strul och sånt men det är sånt som händer det är ingen göteborgs horse show! Första var det kadriljen ju var helt... okej ibland blev det lite skritt och så när det skulle vara trav men, men det blir så ibland. Vi red inte så mkt fram innan utan bara skritta så kadriljen blev ppvärmning. alltså blev det så att Yana var lite tjafsig men hon var mjukare än var jag trodde hon skulle vara så var helt okej " ;) jag hoppar fram lite till typ agilityn där min hund var med hahaha han var BÄST! Nej men seriöst han hoppade jätte bra hahah jansje ska starta hund blogg? nää håller mig till häst ! Sen blev det hoppning mellan tomtar och troll. Kanske inte var några mega höjder men vi hade ju inte den för den anledningen till att vi hoppade + att shettisar var med och dom skulle kunna klara det med! :) hon var SJUKT pigg + att vi hade lite otur att det rasade från taket :( MEn hon hoppade bra kanske lite tidig ibland men bättre att hon tar av stort i stället för att gå nära! :) det var allt kommer nog mer skrivande sen eller aa ett tips men först blir det Svenska hollywoodfruar! :)
puss :)<3
asså jag har inga bilder på denna datorn måste ändras! :)

champion!

Efter dagens ridpass säger jag bara Champion om Yana! :) Hon gick jätte fint var inte jobbig i början utan släppte direkt hon gick i en jätte fin form och slappnade av till 100 % vilket beryder att jag får rida lite mer. Galoppen var klockren hon gick i bra och jämn galopp och gjorde lite volter där hon inte blev för böjd heller! men då tänker ni kanske något negativt måste det vara? en sak bara som inte störde jätte mkt var att hon tryckte sig utåt i volten i början men släpper där sen + att hon var lite jobbig med skänkelvikning åt ena hållet men jag vet själv vad det beror på och vill inte ta upp det här på bloggen ! ;) Skulle rida Tora med men jag hann inte det pågrund av att jag kom lite sent till stallet och dom skulle kvälls fodra och Tora ville ju såklart ha mat så blir ridning imrn! :) just det är julshow imrn hoppas allt går bra ska både hoppa, rida ett kadrilj pogram och göra agility med min hund hahaha Yana ska vara troll med mig och jag och milou ska vara tomte! :) hahah kommer nog bilder på det för vi kommer nog inte se riktigt klocka ut! men nu måste jag springa till idol och se vem som vinner! :)


Champion! :)

Snart blir det myskväll! ;)

Först blir det att slappa hemma lite och sedan till stallet! Ska öka längderna med Tora lite idag det blir från 2 varv i varje varv till 3. Längtar tills nästa vecka för då kan man lägga in lite korta galopp sträckor! Det är galet snart är det jul och jag har inte ens börjat handla julklappar hur ska jag hinna + att har helt galet mkt nu också ush... dont worry be happy! :) Aja idag blir det idol med en taco och stor chips skål tycker jag förtjänar det efter en kall dag i stallet sen eller hur? ;)  men vi hörs sen! förresten måste jag bli bättre med veckans ridövning vad är det här jag har bara en. Nej ska bli slut på det måste skriva bättre ! :)
vet att ni är trötta på dom här bilderna men ska lägga in nya ! ;)

nu drar jag till skolan!

Hej på er!
blev ingen uppdatering igår för vi fick ström avbrott och strömmen var borta hela kvällen, jag som ville se robinson! :)  men nu ska jag iaf åka till skolan så skriver mer sen! eller vänta tänkte svara på en kommentar! Det var någon som frågade om jag hade hälsat på Bobby eller om jag saknade honom! Jag har inte hunnit hälsa på honm än men tänkte typ göra det efter nyår efter alla stress och firande! självklart saknar jag honom men jag vet att han är hos en tjej som verkligen gillar honom och tar hand om honom bra men om man bara kan hälsa på dom kanske saknaden blir mindre! :) <3
hahaha bild från igår!



Är hemma nu! :)

hej på er!

kan ju sluta tidigare nu i veckan så det gjorde jag men dess värre måste jag plugga NO slipper jag ha så mkt att göra imrn! :) förresten vem fan vet vilken anledning människan är släkt till svampen? :O en fråga i min no åhh... helt random aja hörs senare! :)

Puh...

HAr gjort lite no nu och det var SEGT! men är ju snart jul så är bara att kämpa ! :) Skrev aldrig något igår lite sent blev det så orkade inte skriva men jag var faktiskt riktigt snabb igår! kom ditt vid 6 pågrund av min mammas extrema seghet. sen var jag färdig vid halv tio om jag inte hade behövt släcka stallet och manegen och så tog ju lite längre tid pågrund av det. Hann rida både Tora och Yana. fick ju nya instruktioner från vetrinären så igår red jag två varv i trav i varje varv hon tycker det är jätte kul så jag tror att det är nästa vecka det blir galopp så ska bli kul och se hur hon reagerar! :) Yana blev inte någon jätte lång ritt fortsatte att rida mkt volter och böja henne för ytter skänkeln och gjorde lite skänkel vikningar men i skänkel vikningarna var hon lite jobbig men funkade. Hon gjorde också fina galoppfattningar från skritt jag vill gärna få till det bra så cet känns som hon skutter ifrån med bakbenen om ni fattar vad jag menar? :) Hon är en sån ponny man måste värma upp vanligt utan att jobba i början så efter en galopp går hon mkt finare och är lättare att jobba! Men Tora var pigg som vanligt och vi får börja böra skäkel vikningar och böja henne i skritt! :) i skritten blev hon gärna en banan men det släppte i slutet när man hade fått säga till lite, skänkelvikningar var hon GRYM i hon gick perfekt rumpan hängde med och hon flyttade bra kanske att hon skulle gått fram lite mer. Men tänkte lägga in bilderna imrn så då hörs vi!

puss på er :*

stakars min katt han kommer få vara med på fler Random bilder! :)

Macbook! :)

Fick macbooks i skolan idag wii! :) har längtat så mkt, mn finns en sak som är lite dumt vi får inte köpa ut dom pågrund av att dom blir så dyra ändå men men ! :) har typ suttit inne och tagit massa random foton så har inte blivit så mkt seriöst arbete  kanske ? :) jo lite iaf! ;) nu måste jag plugga no så skriver jag mer sen ;) btw klara julshowen är på lördag!


Årets julklappar?

kanske några av årets julklappar?

man kan ju alltid önska sig! :)

 













Finns massa mer vad tycker ni om dom här? :)


så fort det gick igår!

Hej på er!

dagen har gått sjukt fort! det är galet, men har blivit några bilder i hagen och har hunnit rida både Tora och Yana. Yana reds inte jätte länge idag eftersom vi hoppade i förrgår! men vi red ett lite hårdare kort pass! hon gick jätte bra men lite tjafsig i början hon rids ju av en annan tjej och jag rider bara henne ibland och denna tjejen kanske inte är den bästa så hon har inte krävt så mkt av henne så hon blev lite grinig när man sa till henne men i slutet gick hon jätte bra! :) men idag hade vi genep av julshowen hahaha var helt galet för alla var inte där men, men kommer bli bra till premiären! Blev lite julpynt men hann inte med allt men blev ganska bra ändå! riktigt mysigt, julkänsla på det! Red ju tora med sista dagen som vi hade den här vad ska man säga "instruktionen" imrn blir det mer trav och får rida på böjt spår och göra skänkelvikningar i trav! känns som man kommer någon vart att hon snart är fullt igång LÄNGTAR! men vi hörs imrn...:)

puss :*   

Någon ska till jul på liseberg snart!

Nu blir det stallet!

hej på er!

nu drar jag till stallet tar med mig kameran så blir n og massa mysiga vinter bilder tills i kväll! :)ska rida både Yana ch Tora idag. Tora kommer nog va sjukt pigg för hon stog igår och i torsdags så kommer vara en bomb! :)

men vi hörs sen puss! :)

Tävlings set!































ponnyernas olika personligheter!

har sjukt tråkigt just nu så skriver vad "mina" hästar har för specielt både bra och dåligt!


Ukkie- haha lite kul med henne för hon är den morgon tröttaste hästen jag träffat!Om man kommer på morgonen så  blinkar hon precis som om hon säger släck ljuset... sen tar det typ 20 min innan hon vaknar och äter i slowmotion hahaha sötan! en negativ sak till är att hon väver hon ska få en speciel julklapp av mig! Det posetiva med henne är att hon är så rolig att rida varje dag känns det som en ny häst mysan ! :)







Yana- lilla tjockis hästen nejdå hon ä bara väldigt matglad och älskar kraftfoder! :) hade något vitsigt om henne men kommer inte iåg vad det var :( det posetiva med henne är att hon är grym på att hoppa sådan kraft! :) en negativ sak är att hon är den största tiggaren står ch skrapar med hoven hela tiden hahah as jbbigt!  




Tora- känner inte henne så bra än men hon är världens gosigaste häst, hon kommer alltid fram och gosar och slickar på handen ! hahaah så gulligt man ska se det men man ska äkta så hon inte tar fingret! negativt är att hon taktar JÄTTE mkt skit jobbigt men vi tränar på det hela tiden och gör halter och sånt men det kommer väl! som man säger man det är sårare att lära en gammal hund att sitta än en ung hund! :) 




Puss! :)
  


Dagens vill ha!





hur s

hur snygga som helst! :)

HAHAHA dålig!

Jag har så sjukt dålig humor när jag är trött hahaha! :)

http://www.youtube.com/watch?v=fIUoMUwFlFQ

True love!











Om alla ponnyer jag haft!

Hej på er!

såg att på en kommentar stod det att jag skulle berätta lite om ponnyerna på headern och det kan jag göra! börjar från början...

jag kom till stall cypress där jag rider nu pågrund av att min katt hade sprungit bort hahah jag vet lite random ! :) men, men vi så den lilla ponnyn Nalle som var en mini shettis jag började rida honom lite och kom ditt ibland men samtidigt red jag på ridskolan såklart. Senare började . jag rida där mer och mer och fick börja rida större ponnyer och lärde mig jätte mkt där för jag red mkt själv när dom  bara kollade på ! :) sen började jag rida en ponny som hette Carmen men har tyvärr ingen bild på henne men henne red jag bara en kort tid sen såldes hon. dom köpte in ett antal ponnyer från danmark och jag började rida massa olika eftersom jag inte var så himla stor och kunde inprincip rida vilken som helst... Jag började rida en b-ponny som hette Sir valentine"valle" som nästan inte kunde något men var hur snäll som helst han var runt 3-4 år i början var han jätte seg och ville knappt gå upp i trav men destu mer vi tränade blev han ju piggare och började gå fram mer och mer. om vi hoppar fram lite så började vi galoppera honom och han var väldigt duktig men när han hade varit så seg ville man rida fram honom väldigt mkt så man började med något som hette " rejsa" stavning x) alltså ridda väldigt fort och jag hade en del kompisar som tyckte också att det var väldigt kul när han sprang fort så tillslut lärde han sig det... och han blev väldigt stark och pigg. therese red honom lite om jag inte minns fel och hon började hjälpa mig och allt gick mkt bättre men jag bytte till en anna ponny vid namn Judith hon var hur snäll som helst och världens rosett plockare vi började tävla mkt och fick massa placeringar och var ofta bara några hundra delar från 1 placering hon var en riktig läromätare. hon var ganska stel i dressyren pågrund av förra ägaren hade ridit på fel sätt men jag lärde mig mkt at rida hästen i rätt form genom det och mycket mer ;)

Sen av vissa omständligheter bytte jag tillbaka till valle. han var en ren tävlings ponny och vi var som helan och halvan JAg fick höra av många hur bra vi passade ihop. Han hoppa som en gud. vi tränade för therese och hoppade banor hemma på LA nivå. Han var en rikig champion, vi tävlade ch gick riktigt bra men som med alla hästar måste man skiljas någon gång och jag fyllde tretton!

yttligare än gång bytte jag häst men nu till en c-ponny Callissas Orange eller "lisa" holländskt New foreststo e.Arenbergs Mauritz, född -96.
. Det är fuxen som är på min header. Henne adde ag in ungefär ett år och några månader. HOn var jätte trög i början och hon var också inköpt från danmark och enligt dom hade hon gått LA . HOn var som sagt svår att få fram men vi kämpade och skam den som ger sig! vi vann bohus cupen och div 2 med laget och fick några placeringar . I slutet blev hon mycket piggare och då fick hon bättre språng och hon hade kapasitet för dom höga höjderna! Men också där blev jag för stor och fick byta!

Det var först inte meningen att jag skulle ha bobby men jag prövade honom och ÄLSKADE honom ! vi tränade mkt hemma och försökte jobba upp formen och träna musklerna. Han var ju fin men han behövde jobba ännu mer. HAn blev jätte fin gick i fin form gjorde fina skänkel vikningar, och vi tränande på att byta galopp! Han kanske inte var världens SM ponny men han tvekade aldrig ch tyckte det var hur kul som helst att hoppa! det sista kom han väldigt bra vi startade några klasser men han inte så mkt på det året 2010. men det sista hoppade vi någrs hinder på 110 och han hade kapacitet för mer. Det var bara att kämpa och ALDRIG ge upp! han kunde ju vara lite tjafdig ibland och envis men han försökte alltid! ;) Men nu i höst såldes han till en tjej som verkar tycka om honom jätte mkt och hon rider dressyr och jag är jätte glad att just hon fick honom ska nog hälsa på honom någon dag ! <3 

Senare var det tänkt att jag skulle ha TOra eller Yana. MEn det blev tora och det är jag jätte glad öververkar vara en fantastisk ponny och ni kommer verkligen få se mer på bloggen om henne! MEn hon håller på att sättas igång så blir ännu mer roligt att läsa för det blir tävlingar, träningar och tränar tips! :) kan  berätta lite om Tora hon är New forest på 11 år hon är efter e.Pantaco ue.Sörbys Lotus. Hon var från början tävlad av Therse och vann bla 5-års championatet!hon tävlades en dela av malin happaharju och Yohanna gustavsson och vann nästan varje tävling. Nu det senaste stog hon hos en tjej som red henne nere vid flyinge. JAg tror som hoppade upp till MSV A men skulle åka hem men fick tyvärr en kotleds inflamation! MEn nu är hon hemma och håller på att sättas igång för fullt!

hoppas ni fick veta lite mer nu !            


    judith!






http://www.youtube.com/watch?v=QDby4c-otSY judith!

valle!

lisa!




http://www.youtube.com/user/stallcypress#p/u/12/6yrai_n_VJY


Sitter i skolan!

sitter i skolan och segar mig! :) har inte hunnit skriva färdigt inlägget om ponnyerna men kommer komma när jag kommer hem! :)

RSS 2.0