Tävling!



Underbar!

Hallå! :)

Sen i Lördags har Torina varit underbar, hon har gått hur bra som helst, varit lungn och gått i en jätte fin form. Har ju ridit barbacka i Söndag och Måndags. Trodde det skulle bli en enkel biljett till döden men hade helt fel, hon var hur fin som helst JÄTTE lungn och jobbade på riktigt flittigt! Red inte jätte länge i Söndags för att jag skulle hem! ;)

Idag red jag med sadel ist, gick lika bra då vi jobba mkt på volten och med skänkelvikningar. Vi gjorde en ganska enkel övning, den gick så här: den ena lång sidan skulle jag rida i kort galopp och göra en volt när jag kommit till mitten, Trav på kortsidorna och ett var på c eller a volten. senare på nästa lång sida skulle jag gör skänkel vikningar, och samma sak på nästa kort sida skulle jag samla ihop och göra en galopp fattning! en ganska simpel övning för många men kan vara bra att träna lite olika ibland! :) t.ex. för min häst som är väldigt pigg i galoppen kan ju denna galopp övning vara bra, volten under lättar ju en hel del om det skulle vara så om hästen vill dra iväg kan man komma in på volten och samla ihop igen! :) men skullle kunna ta  massa mer saker men nu ska jag sova kommer nog lite bilde rimrn! :)

puss :*

Detta träns är väl hur snyggt som helst? håller ni inte med?:)

Stolt!

den ser inte ut som den ska nu men men lite stolt kan jag va ;)

Vår feeling!

Gud va skönt ! känns som våren är på väg, solen lyser och fåglarna kvittrar kan det bli bättre? Tänkte gå till stallet nu när vädret är så underbart :) kanske blir lite markarbete med Yana idag vi får se vad jag hittar på! för Torinas del blir det bara vanlig dressyr. Jag kanske ska vara lite dressyr tant idag och linda? Tor det blir så kommer nog bilder på det sen! :) kommer också en outfit när jag kommer hem, sägs om det?

Puss på er! :)


Vår feeling!

Gud va skönt ! känns som våren är på väg, solen lyser och fåglarna kvittrar kan det bli bättre? Tänkte gå till stallet nu när vädret är så underbart :) kanske blir lite markarbete med Yana idag vi får se vad jag hittar på! för Torinas del blir det bara vanlig dressyr. Jag kanske ska vara lite dressyr tant idag och linda? Tor det blir så kommer nog bilder på det sen! :) kommer också en outfit när jag kommer hem, sägs om det? Puss på er! :)

Galen kväll ! :)

Tjoho! nu har bästa tjejerna åkt hem efter en galen kväll! med galet mkt skratt, mega god pizza, agro spel och chata med randoms i burka, prinsess grejer och massa mer! Här vrit en fullt dag asså! stallet och sen hem och bara byta om och dusha och full rulle igen, men kul har det varit!

Tora var för övrigt, underbar! hur as lugn och mjuk och fin me like! :) Yana var också helt okej lite jobbigare med formen och så men i slutet gav hon sig! Ska sova nu kommer lite random bilder!

enjoy! :)







Finfina bilder! :)

Dagens ridpass!

Hejsan! :)

Jag vet att ag säger detta hela tiden men förlåt att jag varit sämst på att skriva! Hoppas det blir bättre ;)

tänkte ta dagens ridpass, red både Tora och Yana.

Yana var det ju ett tag sen man red eller aa har ju hoppat henne 2 lördagar men inte mer, skönt att rida henne igen! :) hon har ju varit en riktig lite busponny och hoppat runt och haft sig! Idag kn jag faktiskt erkänna att det var lite nervöst att rida, det som gick i hjärnan var tänk om hon stegrar igen?, jag vet ju hur jag gör!, tänk om hon tegrar om jag inte har kommit upp än! men jag satt upp och började trava hon var GALET PIGG! :) i början slängde hon med huvudet och sprang som hästarna på V75 och jag tänkte nu dör jag! haha okej inte riktigt så men nästan, och hon försökte stegra i traven som ledde till att det blev små kanin hopp Gulligt! :) men sen kramade jag lite i tyglarna försökte jobba henne då lungnade hon ner sig, tror det bara var lite överskotts energi! :) var ju jätte kallt med så inte så konstigt! :) hon ville inte riktigt arbeta men viktigaste var att hon inte stegrade!



Torina!

säger bara en sak awesome! hon var helt underbar, mjuk som en jag vet inte vad lite jobbig i formen i galoppen på slutet men men under bar(punkt)   



måste sova nu puss! :)

Blir bloggande imrn!

Bloggar imrn ist! ska sova nu så jag inte dör imrn puss ! :) sorry för sämst uppdatering! ;)

Blir bloggande imrn!

Bloggar imrn ist! ska sova nu så jag inte dör imrn puss ! :) sorry för sämst uppdatering! ;)

Mot stallet i snöstorm!

Hej på er!

nu ska jag och kära emma åka till stallet, hon har sovit här inatt just den natten när det har snöat som mest ush! :) men måste skynda mig ska på tjej kväll sen! :) jag vet att jag har haft dåliga inlägg men ska försöka lägga in dressyr outfiten jag hade fixat men den dampade ! :)

hörs sen! ;)

Snyggt täcke från hööks! :)

Svar på frågestund!

Anonym om Frågestund!: Hur lång är du? :)

Svar: Jag har inte kollat det på länge men någonstans mellan 160-170 cm :)

Elina om Frågestund:
när ska du lära dig komma i tid? :)
hahaha
nä men
vad ser du mest fram emot nu under 2011?:)

Svar:
1. hahaha jag är faktiskt riktigt duktig på att komma i tid när det är något jätte viktigt typ tävlingar mm. hahaha annars är jag sämst! :)
2. Hm... jag måste nog säga att börja tävla med Torina och se hur långt det kan gå! tycker också det ska bli kul att börja gymnasiet om jag kommer in där jag vill! :)

Anonym om frågestund
Hur många ponnyer har du "blivit av" med o så pga att dom sålts eller liknade?
Vem av dom gillade du mest o varför? :)

Svar: oj asså det är svårt att säga eftersom man kanske har ridit en ponny ett kort tid men inte tänkt att man ska ha den, men jag har iaf haft turen att inte behöva avliva någon och det är jag glad för! men ungefär tror jag att jag haft 5 st som har sålts men kommit till bra hem, men finns mer ponnyer jag ridit! ;)

Den frågan får jag ofta och jag har svårt att säga det för alla ponnyerna hade en stor plats i mitt hjärta, men min lilla B-ponny vi var ett dream team! låter som jag skryter men vi kom väldigt bra överrens och han var ju söt!

Anonym om Frågestund!:
Är du ihop med nån?
ÄR du kär i nån?
Vilken häst av alla hästar du någonsin träffat tycker du bäst om?

Svar:

1. Nej inte just nu! :)
2.hahaha jag känner mig lite torr men nej ! :)
3. som sagt jag hatar sånna frågor för man gillar alla hästar man haft men alla har haft olika personligheter. men om jag måste välja en är det min förra b-ponny valle som jag skrev om innan! :) men gillar alla!

Anonym om Frågestund!:
Har du tävlat dressyr nångång? :)

Svar: Ja det har jag faktiskt! det var bara en clear round på krs med en c-ponny jag hade som hette lisa. det gick kanske inte bäst för hon sparkade bakut mkt! ;)

Johanna om Frågestund!:

Skicka bilderna till mig oxå :D

Och kommer du rida Ukkie sen när hon blir frisk? Och du smalis, ha det gött!:D

Svar: HAHAH gud va ni snackar om det du och ebba! :) Jag hoppas och tror jag kommer göra det lite men inte lika mkt som förut! MEn hon ska tillbaka till vetrinären snart så får vi se hur det är med henne! ;)

Ebba om Frågestund!:
Hejj<3

för det första vill jag att du ska försöka starta upp din data så du kan skicka alla bilderna till mig ! ;) och FRÅGA :

vilken häst gillar du mest på stall cypress alla som har varit där ?? :)<3
Svar: som jag har sagt ska försöka! :) kommit många sånna frågor, men som jag säger hela tiden alla är underbara men en som jag har starka band till är som sagt valle!

Anonym om Frågestund!:

Hello :D

När kommer du att få hoppa Tora igen? Och hur många hästar har du?

Svar:

Nästa vecka står det i papprena att jag kan börja hoppa lite men få se om det blir så för therese ska på kurs! :) asså jag har foder häst på stallcypress så dom är inte mina, men just nu har jag bara torina men kanske det blir fler vem vet! :)


malin HP om Frågestund!:

varför är du så jävla skön och rolig ?
ska vi dra ihop en tjejkväll snart ellelrrrrr ?:D(hähähä)
ciaooooooooooooo<3

Svar: För att du är den som är roligast någonsin knasboll! :) vad skulle jag göra utan dig?
tycker jag verkligen var ju ett bra tag sen ;)


Ida om Frågestund!:

Kommer du att tävla 2011?
Vad är dina mål 2011?
Vilken klubb kommer du att tävla för?

Svar: Ja! kommer jag absolut göra. mina mål är att jag och torina ska komma så långt som möjligt innom hoppning detta året. så fort hon är igång så satsar vi men det minsta vi vill komma till i år är LB ;)kommer tävla för hålta!

Anonym om Frågestund!:

Vad är det högsta du har hoppat?
Vad är din dröm i ridningen, hur långt vill du nå liksom?
Hur många hästar har du haft?
Vet du hur det går med Bobby o den nya ägaren?
Har du eller ska du träffa Bobby nångång? :)

Svar:
1. jag har hoppat enstaka hinder på 125
2. är nog som alla andra tjejer som rider, jag vill ju såklart komma till toppen! Ska göra allt jag kan för det och kämpa inte som andra och åka på en räckmacka upp till toppen!
3. som jag sa innan har jag haft olika men ungefär 5-6 tror jag ! :) men har ridit andra hästar en kortare tid!
4. Har faktiskt pratat med henne lite och det går jätte bra och hon är jätte nöjd! tycker han har kommit till en jätte bra ägare :)
5. tyvärr har jag inte hunnit träffa honom än men kommer nog hända någon gång i vår! :)


Hoppas ni fick alla svar! :)










God natt! :)

Tänkte bara säga god natt och att alla svar från frågestunden kommer i morgon! idag har jag ju bara pluggat och varit allmänt seg ;)

Natti natti <3

Tips!

Nu är det dax igen för ett tips! nu när det är vinter blir det mkt tips för att man ska göra det lättare ;)

Dagens tips blir hur man gör så att vattnet i vattenhinken inte fryser!

Man har ju alltid problemet med att vattnet fryser så man får gå och byta vatten hela tiden, inte okej! Men lösning är att man häller i varmt vatten i hinken ist för kallt, vattnet kommer ju svalna sen så då kan du göra så att du tar en vanlig pet-flaska och häller JÄTTE varmt vatten i den och sedan lägger du i flaskan i hinken den håller vattnet ganska varmt, iaf så det inte fryser till is! :) OBS. om det är typ 30 minus kanske stelnar lite men man får nog byta det minst 2 gånger om dagen!


Bli inte rädda!

Jag lever...! :) har bara inte haft lusten att uppdatera, men nu är jag här igen och kommer uppdatera mer! Väntar just nu på mamma för jag ska till stallet som vanligt, blir ju inget speciellt med dagens rid tur asså inte så men jag rider ju dressyr fortfarande och inte har några bommar och så. MEn om ungefär 2 veckor är vi fit for fighting, då kan jag börja hoppa lite med henne och det ska bli galet kul, känns som vi är på godväg inför framtiden då! För er som inte vet så har Torina varit skadad så vi håller på att sätta igång henne! ;) MEn kanske blir ett tips när jag kommer hem har ett som ligger och lurar, Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge! ;)

Puss på er! :)

Ps. gud va kul med alla frågor på frågestunden det är bara att fråga mer, avslutas imrn och svarar nog på kvällen i morgon!
har gjort den helt ensam, Stolt ahaha! :)
måste ta lite nya bilder!

Frågestund!



Nu kör vi en frågestund efter min dåliga uppdatering! bomba med frågor vad som helst mellan himmel och jord :)

svarar på Frågorna på tisdag eller Fredag! ;)

puss :*

Lets Dance!

Sitter och kollar på lets dance efter en hel dag på my dog! Helena lundbäck är med i lets dance,  ska bli kul artt se henne dansa om hon har en någolunda takt känsla, om jag ska vara helt ärlig tror jag inte hon har det men vem vet hon kanske överaskar mig? :)

puss och kram Emelie ;)


My dog!

hejsan! :)

nu åker jag och mamma ner till göteborg och till mydog. JAg ska inte påstå att jag vet vad det är men någon hund show och utställningar + att dom säljer kläder till hundar så kommer nog få med något hem till milou! stakarn, så blir det när jag inte fick en chihuahua ;) men vi hörs i eftermiddag/kväll, förresten ni har väl sett hoppövningen som är här nedan?

hörs sen, puss och kram Emelie :)


hoppövning- hopp hinder snett!

Detta är en bra övning Peder visar, kan upplevas som simpel men detta är bra att tänkt på när man till exempel rider omhoppning! I om hoppning ska allt gå så fort som möjligt och det kan bli lätt så att man slarvar lite för mkt, så kan vara bra att träna lite hemma ibland och tänka till lite extra när man inte är under tidspress. Du ska alltså ställa upp ett hinder, jag tycker man ska ha en oxer på grund av att hästen hoppr ut lite mer och jag tycker det personligen att det är lättare med oxrar! :) iaf tänkt på att hitta en bra rytm innan du kommer imot hindret och få hästen lite lösgjord.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ! att inte hästen ska vara böjd när du kommer snett mot hindret hellre lite högre form och rakställd så hästen ser vad den ska göra  ! När du har fått en bra rytm och hästen är mjuk så kan du börja testa lite lätt att komma  snett mot hindret. Tänk också på att ha blicken bortanför hindret och fockusera på vart du ska! du kan dra en linje snett över hindret som du ska följa hela tiden. Börja gärna att testa på lite lägre höjder och när du känner dig säker kan du höja hindret" Om nu detta har funkat är det bara fortsätta träna och ta hjälp av det på tävlings platsen! :)

Länkar filmen som övningen kommer ifrån! ;)

http://www.youtube.com/user/HMWeLoveHorses#p/u/2/SH7dxjB6Sz8




Snö,snö,snö!

hej på er!

gud vad det har snöat idag, helt galet! ett tag trodde jag att vi skulle bli insnöade, men som tur var blev vi ju inte det ;) när det var så mycket snö så passade jag på att åka skidor här hemma hahaha ni skulle sett ett tag ramlade jag hela tiden sen blev jag ett riktigt proffs! Stolt över mig själv, dolda talanger eller tror inte det! :) men blev stallet efter ett tag, red Torina med chambon för att hon varit så stark + att hon inte kan få huvudet så högt. kanske inte var mitt bästa ridpass men funkade, hon började släppa mer och mer i traven och skritten i galoppen är hon fortfarande lite jobbig och stark och svår att ställa men vi kämpar på och så fort hon blir stark saktar jag av eller gör halt och väntar tills hon lugnar ner sig och fattar galopp på nytt! ;)  jag har inte haft henne så länge heller och hon är inte helt igång så vi kämpar så gott det går och jag kan ju inte sätta för höga krav heller efter så kort tid, vi känner ju knappt varandra! :)

Blir nog att jaglägger upp en hoppövning senare vad sägs om det? :)

Det var ett tags sen den bilden togs med Torina ! tror det var 2008 ;)

Picasa!

hej på er!

eftersom photoshop dampar så får jag pröva lite i picasa. prövade lite med malis bilder i dag, hahah tog dom från fb jag har typ inga bilder på den här datorn så hoppas det var okej malin! så dålig var det väl inte för första gången eller? ;)

Förresten gullig kommentar johanna om massage! :)

















Lite dålig kvalite nu men ser finare ut när man kollar på min datorn! :)


Tolka !

Ska typ bli tolkning i stallet nu wii! hörs sen! ;)


Någon som vet en bra massör?

Gud asså behöver en massör nu! har fått grymt ont i ryggenasså jag känner bara av det ibland när jag typ sitter eller  ibland om jag typ gör "ansträngande" saker, har inte varit jätte farligt utan kändes bara lite. men nu har det kommit mer typ om man masserar mig (flörtar med min mamma om hon vill) så är jag jätte öm över hela ryggen! :O brukar typ trycka lite där och känner att det är jätte ömt! så nu måste ta tag i det och gå till en massör :)

någon som vet någon bra? inte för dyr heller men ty 0-500 eller nått ! kommentera här nere om ni vet, tack så mkt! :)

sov sött! :)



Hissar och Dissar! :)




Dyon Träns!

Jag tycker dom är riktigt snygga, och man känner på dom att det är riktig kvalite, inte billiga skit träns! dom har också väldigt passform och sitter snyggt ;) tycker dom flesta hästarna passar i det, blir nog att jag införskaffar det till Torina! :)



Lami-cell benskydd:

Inte så dumma faktiskt, eller hur? rätt enkla men ändå rätt tuffa med det guldiga/silvriga på baksidan!



Lippo sadel:

Har ju denna sadeln på Torina och den är underbar! Den är lagom mjuk och man sitter riktigt bra i den! Den som behöver en ny sadel jag rekomenderar verkligen den här är hur bra som helst! :)












Dyon träns:


Asså mega diss på detta träns ser hemskt ut, inte snyggt heller och den och en av remmarna är typ en rep bit? Känns som om den kommer skava mot nosryggen! ush.... på det....



Glen gordon schabrak!


Jag har ett geln gordon schbrak tycker det är skit snyggt! finns några som är snygga men känner att man är lite trött på dom... är dö tråkiga, har kommit andra schbrak som är mycker fräckare nu så tror att folk satsar på dom mer, sorry glen!



Hv polo magplatta:

Den är snygg men asså för mkt för mig! Känns mer som ett reklamblad... finns inget mer att säga om den ! vad tycker ni?



Kanske inte världens roligaste Hiss och diss men hoppas ni gillar den! :)





Hörs sen! :)

Hej!

lovade Felicia i går att jag skulle göra hiss och diss så den kommer sen när jag kommer hem ska till stallet och släppa ut hästarna nu. men hiss och diss kommer handla om ungefär utrustning....! ;) Då har ni något att längta till! :)


*Puss och kram! :)







Med lilla johanna! :)

hallå i lingon skogen! :)

Just nu sitter johanna och jag och kollar hästbloggar och hästar, vi har ett liv! (y) nej men vi har jätte mysigt! :)
ska antagligen göra en header till henne sen ska bli kul och se hur det går! har aldrig gjort det innan men man får ju göra det för första gången någon gång! :)

just det tänkte ta lite fort hur det gick med Torina idag ! hon var helt okej i skritten och traven, vi repiterade lite av dom övningarna vi gjorde igår. hon jobbade på bra! men i galoppen var hon jätte stark och pigg och ville inte alls sammarbeta. man blir ju lite irriterad när hon är så, men om man jobbar henne mkt inåt kanske lite för mkt iband så kan hon inte bli så stark! hon blir väldigt stark när hon går raktstäld då har hon chansen.... ;) alltså kanske det inte var världens bästa ridpass idag men man får ha sånna med! hon gick i JÄTTE fin form på slutet så det är jag iaf nöjd med! ;)


puss på er ! :)

Obs. Jag är inte liten, det är bara alla som säger det!:(    //Johanna






damp barn! :)





Seg morgon!

*Gud vilken seg morgon sovas länge och sen gick upp och åt frukost och kolla på stallkompisar, myspys! :) Som vanligt ska jag gå till stallet och rider fortfarande torina efter instruktioner från veterinären idag står det att..

"Ridpassen på ridbanan kan successivt förlängas och även galopp på böjt spår kan läggas in."

Så det är bara att köra igång, men måste såklart göra det mindre roliga arbetet först! HAHAHA gjorde bort mig i går  ,jag mockade hos Mårten och tänkte att det var grymt mkt kiss i boxen men mockade vidare. sen kom ebba och "sa oj vad mkt du har mockat ut" och då slog dt mig att mårten hade bädd HAAHA fail, mårten var i alla fall glad att hon hade en box som var ren och fin med nytt spån! :)

Puss och Kram!




Film mys!

HAHAHA ska ha film mys med mig själv! :) ska kollapå stallkompisar bara för dom filmerna är så sjukt mysiga!


Dressyr!

hej på er! :)

idag hade det ju varit tänkt att vi skulle hoppa, men blev helt andra planer! ;) vi skulle tydligen ha drwssyr och hoppa nästa helg för therese vill se dom lite i dressyren innan! hade så klart Torina, hon var jätte duktigt var ju så klart väldigt pigg men det är bara att kämpa på, skäm den som ger sig! :)

vi jobbade dom lite för skänkeln gjorde något som heter spader ess tror jag att det hette alltså att vi hade små typ "sockerbitar" och vid varje socker bit skulle vi göra ett "hörn" alltså fånga upp hästarna och trycka lite med innerskänkeln så att det blev som en hav framdelsvändning! förstår ni? aja sen så skulle vi göra det mer som en volt med förtfarnade flyta dom lite för innerskänkeln, vi gjorde också lite skänkel vikningar.

gick br där med men hon vill gärna göra det lätt för sig och släppa ställningen och gå för mkt i sidled, men mot slutet blev hon fin! :) sen i galoppen skulle vi rida mot ett par bommar som låg på långsidan inga konstigheter! men med en häst som inte har hoppat på några månader och älskar det kan det gå väldigt fort! hon gick jätte fint mot, mer samlat än vad jag trodde hon skulle gör men jag kan ju inte hålla hela tiden så jag gav efter lite när vi var typ ett gsloppsprång från bommen och hon blev som en tickande  bomb!

gud va hon blev pigg helt galet, men fick försöka så gott det gick, hon kommer ju bli bättre med det men hon har ju inte hoppat på ett bra tag så är inte så konstigt! :) men tyckte det gick helt okej på träningen fast hon var pigg och ville bråka ibland men funkade bra! längtar tills hoppningen eller aa ska jag längta ditt? kanske hör i farten? vem vet! :)

bilder från idag som elina har tagit! :) <3     

Pigg va det ja!



puss :)

Svar till Felicia! :)

hej knas! ;)

jag tror inte jag har några bilder jag är typ sämst på att fota men tror säkert att typ Malin A eller Yohanna har! :)

hahah vill också ha film men ingen kunde filma + att vi inte hoppade!

puss och kram på dig! :)<3


Träning!

Wii, nu ska jag bort och träna hoppning! ska bli så himla kul har ju inte gjort det på ett par veckor och saknar hoppningen ! :) Frågan är bara vilken häst jag ska hoppa? men det återstår väl att se! tar med mig kanmeran så kanske blir filmer och bilder puss! :)

Lilla lisa! :)

Årets första ridpass!

Galet att det redan är 2011, har gått hur fort som helst hoppas den här våren går fort den med för orkar inte med skolan hahaha ! :) aja 2011 första rid pass var specielt, pigg och busig som vanligt men det är väl så hon är? :) hon kändes inte lika fokuserad idag + att i galoppen var hon väldigt stark och pigg hon drog lite och hon byter galopp så fort jag kommer åt lite med skänkeln, bus ponny! :)

Men traven var hon helt okej hon kunde gått i en lite lägre form men annars var det bra och skritten med hon taktade typ ingenting idag väldigt skönt mina övningar kanske gav resultat? :) förrensten ska fråga Emma hur det blir med filmen, ni vill ju se den eller hur? så länge får ni nöja er med en film med torina och hennes gamla ägare hittade den idag!

http://www.youtube.com/watch?v=yCFTRPnFtaY pusso och kram! :)




RSS 2.0