Gårdagens inköp!

Har inte köpt så mycket är väldigt besviken att jag inte gjorde det! Trodde att det stägde senare men så var det inte skulle köpa schabrak men hann inte det :( aja här kommer det!



thats it! :)


Gbg horse show, nästa!

Snart bär det a till göteborg, idag är den roligaste dagen med massa shower och idag ska jag såklart shoppa! :D

Har inget bestämt vad jag ska köpa men har sett två schabrak som har varit mörkblå med gul kant någon av dom ska jag köpa och brodera in mitt namn är det tänk, lite snyggt eller hur? :)

aja vi hörs i kväll antagligen! :)
Puss och kram :*



Super, love it!

Åh... underbar häst idag! :) Hon kändes hur fin som helt lyssnade både jätte bra framåt och tillbaka, mjuk också. hon har ju varit lite spänd i vänster varvet men nu gick hon riktigt fint, stadig form i alla gångarter. :) tog massa tips av Andreas Helgstrand som hade clinicen igår, för skön kille asså ! :) han förklarde jätte bra, rider ju super och hade lite humor! :) En dressyr snubbe jag inte hade tvekat att rida för, roliga övningar som man kan ha stor hjälp av! ;) Länkar Clinicen här: http://www.silverbulletfilmproduktion.se/projects/gothenburg_horse_show/archive/index.php

Du red i arbets galopp på spåret sen en liten bit på lång sidan kortade du och sedan på så längde du på galoppen lite yttligare och hästen skulle reagera direkt och ner i arbets galoppp igen! :) Litet smakprov!

natti natti <3
Ps. åh kan inte ladda upp bild idag heller :O


Hemma efter en lång dag!

Gud jag är helt slut...! men kul har det allt varit, träffat massa människor och sätt spännande tävlingar och inte minst allt på Eurohorse :) nu har jag funderat ut lite saker jag vill ha men inget som är bestämt, ni får se på söndag vad jag har köpt! :)

Men idag var 3 st svenskar på prisutdelning i 140 hoppningen, det var roffe som vann sen kom malin och peder, men kom inte ihåg vilka platser dom kom på! ångrar lite att jag inte tog kvälls biljetter med men, men. Något vi har lärt oss till nästa år, har ändå hunnit se mkt :)

Nu ska jag se halv åtta hos mig, hörs! :)

Såg dessa idag, kärlek på dom! :)

Tagga gbg horse show!

Nu ska vi dra till gbg horse show TAGGA! :) har sagt till mig själv att jag inte ska köpa något idag, utan bara kolla, blir as mkt shopping på lördag! :) men 2 hoppningar står på schemat idag och några shower + clinic! :)

vi hörs!


Tips!

Nu kommer tipset som jag lovade att lägga upp, detta är ett lite lättare tips på hur du kan jobba med stela hästar. Är din häst stel i sidorna rid på en åttvolt. Fick detta tips av Therese när jag red yana för hon kan vara lite stel i sidorna, extra mkt nu när vi inte jobbat så mycket! men rid på en åttvolt ställ mkt i hörnrna och när det blir snett igenom rakställer ni!  :)
när jag rider åttvolter vill jag ha en låg och lång form, hästen ska vara alert och denna övning ska hästen få sin energi bakifrån och fram! :)

Rekomenderar verkligen den här och hoppad det går bra för er med :) 


läskigt, gymnasieval!

Hej på er!

sitter i skolan och ska göra mina gymnasieval, hoppas allt blir bra! :) ska söka till sveriges ridgymnasium, plönninge, real gymnasiet, hade en tanke i början att jag skulle söka till flyinge eller strömsholm men den flög iväg lite och är nöjd med mina val nu! är mitt problem om det blir fel ;) ska ge lite tips senare i kväll vad sägs om det? :) men nu ska jag fortsätta! :D

1.Först valet i kungsbacka.

2. sveriges ridgymnasium igen men i varberg!

3. plönninge gymnasiet


4. Real gymnasiet.



Tycker ni? :)

Svar på frågestunden!

här kommer svaren, min röst låter helt cp men det får ni stå ut med, btw låter som jag lesper! :D
länken nedan:
http://www.youtube.com/watch?v=p2VIBACcyzY

Förresten tack för den söta kommentaren kommentaren som kom in sist hade redan spelat in då, frågan var,
Du rider grymt bra, haha. Rider du för nån tränare? :)

Tack så sjukt hur gulligt som helst! :) rider bara för hon som äger hästen och hon är riktigt duktig har ridit för en dressyr tränare någon gång, men ska börja träna för andra tränare mer under 2011 :)


Nu....!

fick jag mat! :) glad tjej igen, skönt att ha blivit färdig med lite skolarbete iaf ;) efter jag har ätit så ska jag svara på frågorna, tagga! :D damp på datorn att jag just nu inte kan lägga upp bilder, hade ju en as nice bild med min activia :( 

förresten tummen upp för Activia!
pöss! :*


Dör!

Sitter med Mathilda och fixar våran so presentation, jag dör vi har inte ätit än kommer inte få någon mat heller, buhhuhhu....! tagga frågestund sen  puss :D


Dör!

Sitter med Mathilda och fixar våran so presentation, jag dör vi har inte ätit än kommer inte få någon mat heller, buhhuhhu....! tagga frågestund sen  puss :D


Går och lägger mig efter en hård dag! :)

puh... är helt slut körd. Först var det skolan och hård jobba so för vi har redovisning imrn och sen stallet var ju tänkt att jag skulle rida båda två men duktig som jag var så gjorde jag läxa så jag komma lite sent så hann bara med Torina. Hon var riktigt fin idag, släppte i sidorna ganska direkt och var lugn och är lite stolt! :D Hon var inte heller allt för pigg utan lyssnade bra på förhållningar, gjorde mkt tempo växlingar då jag tycker det är en bra hjälp på traven om man har pigga/starka hästar! men nu ska jag dejta min säng så vi hörs imrn.

ps. gick inte lägga in någon bild, blogg.se dampar ibland!

Puss och kram! :)




God natt! :)

efter en perfekt gårdag och dag så ska jag gå och lägga mig! :) gud va roligt att jag har fått massa frågestunds frågor as taggad till på tisdag! :)

hoppade Yana igår och är jätte nöjd, hon har blivit mkt bättre, hon har ju varit lite seg det senaste men igår var hon jätte pigg och kändes som Yana igen! :D stora fina språng blev lite knas med svängar ibland men sånt som hänger på mig! :) fick hoppa två banor på candy med för bus ponnyn bråkade med ebba, fy på henne! man kan inte tro att ponnyn är 21 hon är som en unghäst hur pigg som helst och kan ju hoppa hus, en gång hoppade hon med så mkt rygg att jag nästan flög ur sadeln, haha! :D

Idag blev det hoppning med Torina ist och förra gången var hon ju helt galen men idag kändes det bättre, kände att jag hade mer kontroll och kunde ta tillbaka henne, känns som vi gör mer och mer framsteg! :) Akta er på tävlingar framöver!

Men hörs imrn! :)
kiss :*  

Bild från förra veckan, finare språng idag men kanske för att det var lite högre! :)

Frågestund, videoblogg!

Kör frågestund och svarar med video blogg på tisdag! :) vill ha massa frågor nu! :)


Nästa inköp!



Ska köpa ett svas skydd till våren för att torina har soleksem och då kliar hon sig i man och svans så om honhar denna i boxen kliar hon inte av sig svansen, den blir så ful då! :)

Sitter och äter frukost! :)

Äter frukost nu, men har ju varit vaken i några timmar! :) ska snart till stallet och båda ska gå idag, med yana blir det nog mer bommar och mkt träning i galoppen, rider nog med graman! vill att hon ska bli som förut mer avslappnad och tycker gramanen har hjälpt mkt bra ;) Torina ska jag bara rida som vanligt jobba med formen mkt! Så har ett fullt schema idag, hade tänkt smörja om jag hinner! ;) ser inte min frukost riktigt god ut mums med havregrynsgröt och blåbär  :)


lite stolt, men inte super bra!

Lite stolt men första gången får lära mig! :)




bra jobbat, kan man få mkt mer otur?

hahaha texten säger allt! skulle åka och kolla på ett gymnasium i falkenberg idag och vi åkte tidigt för att vara i god tid, senare kom vi till kungsbacka och jag var tvungen att gå på toa så vi svängde in och bilen ville nästan inte sväng med oss. Men vi kom till OCQ8 och där fanns det en verkstad så vi bad honom att kolla på den och det visade sig att en viktig rem hade gått av och hela bilens motor hade kunnat gå sönder om vi hade kört mer. så det var farlig tur att vi svängde in där! :) Men vi var fortfarande utan bil och var tvungna att komma till falkenberg så vi sprang mellan OCQ8 och volvo men slutligen fick vi en bil, som var hur söt som helst! :) så vi begav oss mot Plönninge, tog en stund ditt och hitta dit var lite bökigt, jag tycker jag bor i skogen men detta var i trollskogen! :) men när vi kom fram, så fick vi se anläggningen och den var STOR! men jätte fint 2 ridhus, en paddock, trav och galopp banor, fältävlansbana och rid slingor! och stora luftiga stall ;) jätte fint kan säkert bli en av mina val men helst av allt är ju kungsbacka! :) Galet stor och kommer ta hundra år att lära sig att hitta men men ;)

Blev en liten sväng till Ullared, gjorde ingen stor shopping för det är snart gbg horse show men köpte mig en egen grep så nu hoppas jag att den kommer hålla och leva länge min lilla Berit! :) köpte lite vardags kläder med, så klart godis med men mkt käkades upp på vägen hem, hihihi! :) På vägen hem snöade det som in i ******* och var jätte långa köer men var lite mysig att sitta och mysa med godis i den lilla söta bilen! :)

men nu ska jag slappa vid tv, btw Tora och Yana var lediga idag, lite skönt för dom! :D





Bilen vi hade, SÖT! :)

Kall dag!

ush... va kallt det varit idag, trodde man hade blivit av med vintern men inte det, tck för den! :)

Men har ju hunnit med allt jag skulle göra idag, eller aa allt i stallet iaf! :) Båda pluttarna fick gå idag, longerade Yana och red Torina! Torina var lite bråkig idag, om man säger så här vi hade inte riktigt samma åsikter om allt! I galoppen i vänster varvet drog hon upp huvudet lite och ville inte jobba ordentligt. samma i traven måste jobba kt med det! det är de varvet hon är jobbigast och inte riktigt vill sammarbeta och kan ju bli lite problem i hoppningen med :/ ajaj kämpa på har ju inte haft henne sålänge heller! :)

Yana var jätte duktig pinnade på bra, longerade med inspänningen ;) hon jobbade riktigt bra bakbenen under sig och lagom trav, men hon måste träna på att jobba i en bättre form i galoppen och hålla en bra samlad galopp, men hon måste få mer muskler i rumpan och bättre kondition! ;)

Men är helt okej nöjd! :)

Men nu ska jag gå och lägga mig ska kolla på ett ridgymnasium och ska till ullared imrn wii, taggad! :)



Kall dag!

ush... va kallt det varit idag, trodde man hade blivit av med vintern men inte det, tck för den! :)

världscups hoppning!

Efter mycket om och men blev Malin Baryard 3 i gårdagens hoppning. Blev mycket spännande på slutet dom var 19 st i omhoppning om jag inte minns fel. Men det var bara 5 st felfria och Malin hade riktigt tur. hände mycket i omhoppningen och var en väldigt rolig men jobbig bana, love it! :) <3 älskar söndagar ponnyakuten, solsidan, sen hoppning kan det bli bättre :)
Snart är det gbg horse show med! :)





Förklaring till Ebba och Elina!

Nu ska jag förklarar för er hur det är med bilderna! Bilderna från i somras har jag på min andra dator som bara går att starta ibland + att när jag tar nya bilder tar jag bara ett få ist för att ha 30 likadana eller suddiga bilder, lägger endast upp dom för att ha på bloggen! vill inte lägga upp dom på min mac book efter som att den egentligen inte är min och den ska tillbaka när skolan är slut. Den är alltså inte till för att jag ska ha massa bilder på den utan kommer bli propp full med massa olika skolarbeten, så det räcker :) Men vill så klart kunna använda andra bilder och kan skicka dom, men för tillfället är min dator sönder och det kan jag inte göra något åt! :D

Slut pratat om detta ! :)


Torina Piggelina!

Går dagens hoppning gick faktiskt bra, såklart var hon jätte pigg! :D Men tyckte det gick bättre än den gången vi red över några bommar! Hon var lite stark, ville dra iväg ibland. Men blev bättre efterhand, hon har ju inte hoppat på månader, blev ing super höjder men det var inte det som var meningen. Men saker jag måste verkligen tänka på är att komma djupt ner i sadeln och att jag både innan och efter hindrerna jobbar henne så hon inte har chansen att bli jätte stark! men sammanfattningen var att det gick bra! :D här kommer bilder och skiss på banan. Pappa fick fota för våra kompisar som skulle komma kom aldrig! :D

hahah men här kommer lite bilder, puss :*


Suddiga i know men bättre än inget! :D



Här är banan som bestod av en linje med två stycken oxrar och en linje med räcken och i mitten ett räcke. :D



Rea på hööks!


Hoppträning!

Hejsan!

nu ska jag åka till stallet, blir hoppträning på schemat idag! :D är några kompisar till våran familj som kommer och kollar och hon är fotograf så hoppas hon ska ta några fina kort , isf kommer dom självklart upp här ! :D vad sägs om det?

Så nu har man tagit på sig lite snyggare kläder, fick panik när jag skulle ta på mig min ridbyxor dom va as svåra att få på, tjokis! :D

hahah ses sen! :D

LOV!

wii snart är det lov bara 5 timmar och 40 min intensivt arbete, hahah skoja bara lite ska ta och dra mig ner till bilen. Senare blir det stallet blir nog bara lite dressyr och känna igenom dom inför hoppträningen imrn alltså inte rida alltför hårt! :D

hörs puss :D

HIHI hittade en bild på ukkie och therese

Dressyr Outfit!



Skulle vara med mer, snygg enligt mig! :)

Skolan!

Hej era busar! :)

nu sitter jag i skolan och har precis skrivit nationella proven! :) wii var faktiskt inte så läskigt som jag trodde men det som var lite dåligt var att jag inte hann ren skriva allt men men hoppas det blir bra ändå! :D idag blir det inget stall ska i stället åka och kolla på ett gymnasium! :D

men ska ha engrlska nu så vi hörs senare i kväll!

puss och kram skumbanan! :)



Skolan!

Hej era busar! :)

nu sitter jag i skolan och har precis skrivit nationella proven! :) wii var faktiskt inte så läskigt som jag trodde men det som var lite dåligt var att jag inte hann ren skriva allt men men hoppas det blir bra ändå! :D idag blir det inget stall ska i stället åka och kolla på ett gymnasium! :D

men ska ha engrlska nu så vi hörs senare i kväll!

puss och kram skumbanan! :)


Stall outfit!

så här ser jag ut idag! :D världens bästa jacka hur underbar som helst :) ska rida både ponnyerna idag så kan nog bli sent så får se om jag hinner blogga i kväll ;D

men vi hörs, puss :*


Nu drar jag hem!

ska dra till bussen nu så vi ses snart! :)


Dagens vill ha!


Super mega tuffa! :)

Dagens fråga!



Tycker ni att jag inom kort ska ha en frågestund och svara genom videoblogg?
Men då vill jag ha massa frågor! :)

Nä... NU!

Hej igen!

fick ett argt medelande av Ebba att jag skulle börja blogga igen och så blir det!
Tänkte ta ett så kallat tips till er som har tankar på att köpa häst!
tips och tips men, men.

om man har tänkt på att skaffa häst i år är det perfekt att göra det nu!
en sak är att folk säljer mkt hästar nu och perfekt att köpa nu om man har planer på att tävla. Jag själv sitter nästan varje dag och kollar hästar inte för att jag kanske ska köpa, jag gör de för att jag tycker det är kul och man ser vilka hästar som kommer tillbaka och vilka stall/säljare som verkar oseriösa, men också hur hästar ökar i pris och vilka priser är orimliga. Ofta så sätter människor onaturligt höga priser på sina hästar och om man jämför med andra lär man sig.
En sak man ska tänka på är att om ni ska köpa eran första häst köp hellre en äldre häst som kan mkt som du kan lära dig av än att köpa en yngre som du får lära upp. Du kanske tycker du kan mkt eller till och med allt men man kan aldrig allt trots att du har ridit i flera år på ridskola eller haft foder häst någon gång i veckan. En annan sak som man ska tänka på är att ta med sig någon hästkunnig om man ska provrida för att en förälder som inte kan något kanske inte ser vissa saker en kunnig skulle sätt eller fråga viktiga frågor. Tänk också på att se så hästen är frisk ett väldigt bra sätt är att röntga, men en sak jag tycker man också ska göra är att ta blod prov på grund att det finns saker man inte kan se på röntgen och man vill inte komma hem med en skadad/sjuk häst!

Hoppas jag hjälpte er lite, här ledan kommer lite förslag på fina hästar en för varje kategori, alltså en a- ponny en b-ponny etc. alla är till hoppning! :)

en otroligt söt A-ponny!

b-ponny!

söt C-ponny!

riktigt tuff D-ponny!

Denna är jag riktigt sugen på med lite träning kan den bli mega farlig på tävlings banorna! :D


RSS 2.0