HAHAHAH!

HAHAAH får skriva imrn hann inte skriva färdigt så blir nog till frukosten! :)

Kommer skirva sen!

kommer svara på kommentarerna som men måste göra läxa först! :)

ses !
 snyggingen! :)

Önskelista!

sitter och tänker på vad jag ska önska mig! :O har typ tusen saker jag vill ha men bara dyra SÅKLART! :)

Vill ju ha en ny kavaj, ridstövlar, obejektiv stavning, NY mobil beöver det, ridbyxor, dun ridjacka, tävlings saker, och massa mer!

har ni tänkt något mer på vad ni önskar er ? ni får gärna kommentera vad ni önskar er!
föressten gick det bra med tora hon var JÄTTE pigg och ville bara trava mer och mer men blev ju bara två varv men hon känns jätte bra ! :)

puss på er :*

Snyggaste ponnyn! :)

Om Torina!

Tänkte berätta lite hur det blir med tora nu hon håller ju på att sättas igång! :)

den här veckan ska vi börja trava lite så här står det i papprerna!

Rid hästen 40 min på ett jämt underlag. först 10 min av ridpasset rids alltidd i skritt, därefter kan ett par travpass på 100-200 meter läggas in.

så står det så ska bli kul att äntligen komma lite framåt sen så kommer det bara bli mer och mer. ska Snart till stallet och hoppa Yana lite inför jul showen ska bli spännande hon kommer nog vara jätte pigg och jag hoppas att hon är mjuk. Men vi hörs nog i kväll efter stallet eller? här kommer lite bilder som jag la in igår ;)

 

hahah från maskerad hoppningen!





Zweafer! :)

För er som inte vet är detta Torina!



Kommer mer bilder i kväll!


Globen!

Har precis kollat på världscuppen i hoppning som går från globen på tv ! mkt spännande :) Senare i kväll blir det världscupen i körning och stjärnornas hoppning! men nu blir det stallet för min del ;)


Bildbomb!



hahah ofta denna bilden inte är lite cool? :)




muscot!



ylva i somras!



mysig kväll!





Här var lite! :)


Hej i lingon skogen!

Jag vet att jag inte skrivit på länge men har haft så mkt göra men kanske blir bättre i veckan! :) det är också lättare om ni ger förslag på saker jag sa skriva om så det är bara att kommentera! men i veckan har det varit massa med skolan men stallet har jag bara skrittat tora och pysslat med Ukkjie så det kanske inte är så kul att lyssna på eller?

Längtar tills jag kan rida Tora som vanligt just nu är hon sjukt pigg!
men tänkte lägga upp veckans ridövning sen för har varit lite dålig med det!

puss :*

lite bilder malin den bästa Andersson har tagit. Sommar!

Tävlingen!

Jag tycker det gick bra på tävlingen! var ju ändå första tävlingen med Yana. Götdta klassen var ju lätt D alltså clear round. blev felfri hon fick fina språng therese sa att jag skulle lägga upp ett bättre tempo, tyckte det var bra men är ganska stor skillnad mellan henne och bobby. Men är nöjd! sen red jag lätt C hann bara gå banan en gång så var lite nervös att jag skulle glömma banan men kollade några B-ponnyer sen så repiterade jag den några gånger. men gick bra ! hade bättre tempo andra gången men hade lite saker jag kunde gjort bättre men är jätte nöjd!! det var typ hennes första omhoppning och hade lite svårt att få med ytter sidan ibland på framhoppningen  men fick till bra svängar på banan. 9 placeringar låg bra till men sen åkte jag ner till 14 plats av typ 35 så är nöjd!hade med kameran men blev inga kort SMART! :) 

men skriver mer imrn sak sova nu natti natti! :)<3

 HAHAA söta! <3

skriver om dagens tävlings imrn!

blir skrivande imrn! för jag är sjukt trött! gick iaf upp 4 och då hade jag typ sovit sjukt lite... men dagen har varit bra felfria rundor ´+ att det är skönt att tävla igen  :)




men vi hörs !

 yanisen var det jag hoppade!

Sveriges ridgymnasium!

Tänkte berätta vad jag tycker om sveriges ridgymnasium! 

Får ett väldigt glatt intryck men också att dom är väldigt seriösa. Jag tror faktiskt att jag ska välja att gå där det blir alltså Kungsbacka. Jag var där på öppet hus i tisdags. Vi gick runt och fick se på allt medans dom berättade DEt byggs ett nytt ridhus Som är STORT också ett stall som är precis brevid med 60 boxar och några spol spiltor med mera...  senare så ska det byggas en rid bana mellan allt det här lägger upp en bild sen! Det är väldigt skönt att själva skolan ligger precis brevid det här så det inte är några långa avstånd. Det finns också nybyggda elev hem :) Berättar lite fort nu. Man rider 2 gånger i veckan och var fjärde vecka markarbete tror jag det var.

 Sen kan man också prao utomlands dom har några kontakter i Holland och Spaninen och om man vet något annat stall så kan man meddela dom så snackar dom med dom så kanske man kan vara där om dom tycker det är seriöst! Dom berättade också att man har Engelska med mer "häst- ord" det är ju inte sånna man tränar i grundskolan eller man kan också ha en ridlektion på engelska som jag tycker är väldigt bra eftersom jag tycker engelska kan vara lite jobbigt ibland. Dom verkar ha fina hästar med hon sa att "dom är från lugna till lite mer svåra som har hoppat högre klasser" Mana kan också ha chans att tävla med skolhästarna om tränarna tycker man är mogen för det med just den häst! :) är också ett antal gästtränare några smakprov svante Johansson och daniel zetterman medn tror dock att daniel mest var i skåne! har massa mer men lite smakprov på gymnasiet, jag LÄNGTAR till gymnasiet. 

hur tycker ni det verkar på det här gymnasiet? ;)

hörs imrn :*    

Kungsbacka så här ska det se ut när allt är klart!

Läxor,läxor och åter läxor!

hej på er!

tänkte blogga lite senare för jag har massa läxor att göra hinner jag blogga mer senare okej? blir nog massa roligt och ni ska få äran att hjälpa mig med en sak! där har ni något att fundera över!

ses sen ;)


R.I.P

Kommer sakna dig!<3

nu blir det lite snabb uppdatering!

hallå i lingon skogen!

tänkte bara berätta lite snabbt vad som har hänt. Igår var jag i kungsbacka i den skolan, den verkade sjukt bra och tror att det blir mitt första val. Kan berätta lite mer om den imrn :) Sen har jag idag varit i stallet såklart! och har pysslat med Tora och Ukkie och också promenerade jag med dom! trodde Tora skulle var den piggare av dom men det var såklart Ukkie hon körde riktig power-walk i manegen haha ;) senare ska jag börja skritta med Tora i 30 minuter therese ska bara hitta en sadel som passar henne bra! 
skriver mer imrn för jag ska gå till min lilla säng nu!

Natti natti :* 

GE MIG!


Dagens tips!

Hallå ! :)

tänkte ge lite tips på olicka bra vinterplag/tävling!

Kingsland Briony- tycker den är riktigt snygg, klar röd färg och tror den kan vara riktigt varm(asså inte super så man bara kan ha den men med något annat) Den kan vara bra att rida med på tävling om man inte orkar lägga pengar på en kavaj är den ett bra val.

Mountain Horse jacka
Mountain horse jacka- prövade den på svensk ridsport, den är jätte skön och är sjukt varm. Något för för dom som fryser hela tiden + att den är så sjukt snygg. Det finns också mkt fler färger på den.

blev lite iaf imrn kommer nog ridövningar om jag hinner hörs imrn! :)



  



Farsdag!


hej på er ! :)

idag är det ju farsdag, vad tycker ni om det ? Jag tycker det är slöseri med tid hahaha! :) nej men seriöst hela dagen går ju bort, men visst det är väl lite... mysigt! nej på bloggen ska jag inte sitta och klaga, har ridit Zwefer idag igen blev ett lite kortare pass för att jag skulle hem rätt fort + att han var så duktig i går! lika duktig idag med han var lite spänd i början för att han var själv(han gillar inte att vara själv haha !) men han släppte gánska fort och blev mjuk. vi gjorde inget specielt lite volter, skänkelvikningar + några galopp ombyten som han tycker är väldigt roligt! igår skulle jag lägga in några bilder jag har tagit på zwefer, tora,ukkie och yana men mitt internet funkar inte så ni får se dom när det är fixat! på bilderna kommer ni se att jag rider med chanbon stavning? men det är inte för att han är stel eller andra orsaker utan för att han är mkt häst att rida och therese tyckte att det kan vara lättare för mig att rida med den, Thats it! :) hörs sen ska till mormor nu! :)

puss :*

Hissar!

Hej på er! :)

kollade på en kompis blogg och hittade en leksak för hästar som skulle vara perfekt för Ukkie. Den smakar typ Äpple och den ska vara bra för stressade hästar vad tror ni? Den är liksom kul, smakar gott och är bra för stressiga hästar perfekt för min lilla prinsessa! :) men den är ju ganska dyr kostar 450 kr vet inte om jag har lust atrt lägga dom pengarna eftersom från början var det inte tänkt att jag skulle ha Ukkie! :)





mn aja förresten hon kommer hem idag! hon opererades i tisdags och allt gick jätte bra! så hon kommer få tusen pussar och kramar när hon kommer hem! :) Ska ta med kameran till stallet idag så ni kan få se lite bilder på Tora! ska inte glömma den idag! ;)

pusselipuss! :* 

Vilken tycker ni`?


RÖSTA!!!

nu blir det idol!

hellu! :)
blev ju stallet som vanligt idag men blev ingen ridning för ylva skulle fodra lite tidigare annars hade det blivit Yana! :) Men borstade lite på både Tora och Yana mn också muskot skulle borsta honom åt elina! vet ni vad tora gjordè? hon tag i min väst bus ponny ! :) men skriver ett inlägg om tävlings saker sen ! :)

puss :*

Sämst på att blogga! :)

sorry att jag har haft sämst men ska bli mkt bättre har varit mkt den här veckan! :) + att jag inte haft internet men skriver när jag kommer hem!

Puss :* yanisen

Soft dag! :)

Snacka om en soft dag asså! :) eller soft och soft när jag skulle hem från skolan så kom aldrig bussen hur skumt som helst så fick vänta en timme på att mamma skulle hämta mig har bara ett ord för det KALLT! Men som tur var hade jman ju Evelina som sälskap och det var ju as kul satt och snackade massa senare kom vi på att vi kunde gå in på pizzerian Smarta ! :) Senare hann jag bara komma hem och äta sen skulle vi gå på möte på skolan om gymnasium var lite segt men funkade ändå! Och nu sitter jag här och har precis ätit en familje pizza och kollr på ps. I love you, vet ni hur sorsen den filmen är ? börjar nästan gråta! <3 men aja från ledsen till glad imrn blir det stallet vet inte riktigt vem det blir att rida efterssom Ukkie inte är hemma och Tora är inte igång men kan tänkta mig att det blir Yana! :) skulle ju berätta om hur det var med Ukkie idag men känner att jag inte hinner det n så får nog bli imrn är det okej? :)

 

men vi hörs puss :*

hahah hittade en gammal bild på mig och Palle! kolla mitt pokerface :)


Jag ser det snöar!

Vad är det här? man vaknar och kollar ut och ser att allt är helt vitt.... är det inte lite tidigt ? :) ajaj man får tro vad man vill, blir skolan ändå nu!

Hörs sen! :) 


efter en dag i skolan!

Hej på er!

tänkte gå och lägga mig nu efter en dag i skolan + stallet! :) skulle ju som sagt åka och träna inför julshowen så jag trodde det skulle bli en liten hoppbana men så var det inte ylva ställde upp två hinder som vi skulle hoppa över vi hoppade över det kanske... 6 gånger eller nått! tänkt inte berätta för mkt för då blir det ingen överraskning vad numret handlar om ! :) red iaf lilla yanis som var jätte pigg kan jag förstå för det är jätte kallt ute men gick faktiskt riktigt bra fast hon var pigg! bättre att hon är pigg än seg! :)

aja sen blev det bara att mocka och pyssla med Torisen ! :) myapys hon är en sån häst som gosar jätte mkt hur mysigt som helst! :) vet ni vad jag fick av Elina idag? En tårt bit, för att jag kom tidigt i söndags så då skulle jag få det kan säga att den var jätte god och det var inte bar jag som tyckte det utan jag hade tre hästar runt mig som vill ha dom med! :) hhhi tänkte skriva mer om ukkie imrn förresten hur det är med henne och när hon kommer hem för er som ville veta! :) men nu måste jag gå till min lilla säng ;)

god natt! :*

Saknar faktiskt henne! <3

Nu blir det träning!

nu ska jag sticka och träna lite hoppning
inför julshowen!:) syns sen, sorry att jag är sämst på att uppdatera! :)
heder


Kallt!

Hej på dig!

gud va kallt det är ute känns verkligen som det börjar bli vinter ush... några sker är bra med vinter, att det inte är äkligt i hagarna, julklappar och att det är hur mysigt som helst innomhus haha :) nee... inte så kul att prata om hur mkt jag hatar vinter!

iaf igår kom torina hem myspys hon fick sin nya grimma + en puss ( eller aa massa pussar) skulle ju ta med kameran och ta kort men den glömde jag hemma så den får följa med idag istället! :) kommer massa bilder i kväll hoppas jag både ifrån i fredags och idag ! wwii!  ska dra till stallet nu för vi ska ju träna kadrilj kl. 2 hoppas det går bättre idag men det tror jag säkert" :) nu blir det massa och skriva om i det här inlägget tänkte också säga at det där med kavajerna måste ni skriva vilken ni gillar är ju svårt! behöver hjälp men tror det lutar mot animo! :)

puss och kram skumbanan! :)

Animo eller vad tycker ni? :)

maskerad hoppningen!

Film från i går ! hahah :)

http://www.youtube.com/watch?v=TARxSd-TDsc

Torina!

Wii idag kommer torina hem igen! :) kul att få se henne igen hon har ju varit borta ett tag + att jag inte kan vänta på tills jag får rida henne ! :) nää nu blir det tråkig läxa kommer bilder och filmer från i går sen! 


puss Emelie :* 

Therese och tora! :)

Tillbaka till verkligheten...!

ush... lovet har gått så himla fort känns som jag inte hunnit göra allt jag ville men det är väl alltid så eller hur? Nu tänkte jag sätta mig ner och göra min läxa som ska vara färdig innan lovet Panik!! tror det ska funka men har ingen vidare lust att sätta mig med den nu :( thats life! blir ju maskerad hoppning sen så ska fixa det sista till det kommer bli as nice!

 men vi hörs sen!:*


dagen!


Hej!

blev sent bloggande som vanligt!

men, men den som väntar på något gott väntar aldrig  för länge :) iaf idag blev det kadrilj träning som vi ska ha på jul showen, gick väl helt okej men jobbigt att tajma in så det ser snyggt ut + att jag red yana som är lite mer framåt men tyckte det gick bra bara se till att fixa vägarna ordentligt och att formen är stadig! :) men hon var i mycket bättre form på volterna idag hon tryckte sig inte heller mot min innerskänkel. i sluet av passet hoppade vi också över en gilang(stavning xD) trodde yana skulle vara as rädd men hon var riktigt duktig och hoppar som en gud!<3 Idag har jag också hunnit med at hoppa yes eller alla hoppade shettisar gick bra där med hon är jätte pigg och hoppar fint vi kom faktiskt upp i 50 cm hahah yaay! :)

imrn blir det maskeradhoppning! alltid lika roligt att se vad alla är men typ hälften ska vara häxor KUL! :(    själv ska man då vara bonde och yana ska vara ko kommer komma massa bilder och filmer på det hoppas jag.

men vi hörs imrn natti natti <3


Rött, rött, rött eller rött? :)

jag vill ju ha en röd kavaj men finns ju ganska många men olika modeller, olika rröda färger och såklart vilken är trendigast! :) tänkte lägga upp några och fråga vilken som är eran favorit, okej? :)

equiline

kingsland

Animo

Jacson

Vad tycker ni? :)

Emma gästbloggar! :)

Hej :)

Nu sitter jag hos emelie och hon är jätte seg ;P vi ska åka till stallet för att sova där.
Idag har jag kollat när dom har haft kadrilj (stavning) träning det gick la sådär haha :P
Sen hade vi lite staffet med shettisarna jag och emelie va i samma lag och såklart vann vi hela tiden (Y) :D.
När vi skulle ut i manegen så va nalle lite hungrig så jag flög med rätt ner i lera det tyckte dom andra va jätte kul men det va inte det för blev helt lerig och så :P haha.

Nu har hon snart packat klart så då ska vi tillbaka till stallet.
Ha en bra kväll för det ska vi ha med massa bus :D

Kram / Emma

Läste precis ett bra ordspråk!

fastnade för det lite för det är sant! " ung häst -gammal ryttare, ungryttare- gammal häst! hahah ghoppas ni fattar men riktigt bra tycker jag.:) Det är ofta så att man ser små okunniga ryttare rida på en ung häst ibland går det bra men i snitt så brukar det inte gå så bra ;) Jag tycker själv att man mer ska ha en läromstare då och vissa säger då "nej inte en gammal krake" men bara för att den är läromästare måste den inte vara så gammal så man tror att hästen ska dö vilken sekund som helst! :) Den ska vara stadig och orädd då kan den lika gärna vara 8 eller 9 år Thats it! :)  nu har jag ju klankat ner lite på andra men det är min åsikt! Kan faktiskt säga att jag var i samma sits, när jag hade min b-ponny Sir Valentine så var han inköpt som 2 åring från en hästmarknad i Danmark. Han var värdens snällaste och när han var tre år om jag inte mins fel fick jag börja sitta och skritta på honom. Men när jag sedan skulle börja trava ville han inte gå fram och jag visste inte hur han reagerade på spön så där satt jag liten som en dvärg och smal som en stika :) Men senare blev han bättre och gick fram och jag använde spött. Men sen när jag och alla stalltjejer red var han väldigt snabb pch vi tyckte då att det var väldigt kul att "rejsa" Rida fort med andra ord. Så tillslut blev han väldigt pigg och också lite stark så t.ex. ute i skogen var han en tickande bomb. Nu blev det ju ett lyckligt slut han var ju fortfarade pigg men jag hade blivit större och red bättre så nu kunde jag ta tillbaka honom och han var ju en fenna på att hoppa så han fick bli min nya tävlings ponny!:)<3 ps. mellan allt det här red också Malin.A och Malin H ;)

hörs sen!
pussselipuss! :*
 


Lilla Valle! :)

Mer om Ukkie!

tja!

tänkte att jag skulle berätta mer hur det är med henne och hon är fortfarande kvar på slöinge! ett + är att hennes kolik är helt norta Men... hon har fått bukhinneinflamation och då tänker ni vad är det? jo det är väldigt ovanligt och det är koliken som orsakar det! Det är alvarlig, Men hon går på pencellin så hoppas allt löser sig så hon kan komma hem skruttan! <3 vi åller alla hovar för hennes skull! såg sedan på therese blogg att hon ska operaer käken therese berättade också det idag, för hon har gamla frakturer i munnen och det är antagligen för att hon kommer från danmar och i sitt tidiga har hon nog inte blivit så bra behandlad men hon kommer inte få ha ont mer det kanske därför hon är lite jobbig och känslig i munnen ? hoppas allt blir bra ! :) men vi hörs imrn blir mer skrivet då för ska sova nu ska till ullared imrn wii! :)

lilla bebisen <3  


gud så trött jag är!

Hej på er!

gud va trött jag är efter går dagens halloween fest med dom bästa tjejorna! :) i går gick jag upp kl..8 och började fixa redan då men senare på eftermiddan upptäkte jag att alla klockor i huset gick olika då insåg jag att mamma hae glömt att stäla om dom så jag tjänade en timme GÖTT! Sen var jag bara i stallet och mockade för jag hade bara tänkt att skitta ut men så fick jag veta att ukkie hade haft kolik och är på slöinge, min lilla bebis!<3 men tror allt var bra med henne så hon övernattande där och kommer hem ev. idag det är ju skönt att det inte var något allvarligt! Men nu kan vi ju gå från tråkiga sjukdomar till rolig hoppträning wii :)

 hoppade ju i lördags och då orkade jag inte skriva massa om det men i helhet gick träningen bra. Hon var duktig när vi red fram gick i en bra och låg form men minus för att hon inte rktig ville gå fram i ena varvet men, men. Sen nä vi hoppade så blev det ju lite skumt ibland eftersom hon är så het är det lätt att hålla tillbaka för mkt och så blev det jag var dum och inte tänkte och höll lite för mkt i bland. Såklart jag ska hålla i henne så hon inte rusar iväg men inte hela tiden måste känna avståndet och låta henne gå!
 Jag måste vara sjukt mjuk i handen och hålla ett jämt tempo men som inte är för fort eller att jag håller för mkt ! kan kanske vara lite krångligt att förstå men hoppas ni örstår lite! :)
Men senare när vi hoppade bana sita gången gick hon som en klocka jag bara satt och vänta på avståndet och hon var i ett perfekt tempo och hoppen var klockrena då blev jag super duper nöjd ! :) Då känns det som både hon och jag har lyssnat på therese hahah ! Jag var ju så smart nu och berättade inte att vi hoppade bana vi hoppade banan "huset" om ni vet vilken det är ? jg lägger in en bild på den ! :) Men nu ska jag nog åka till stallet vem vet Ukkie kanske är hemma igen! :) men vi hörs senare.

Puss! :*   


Den sämsta skissen jag någonsin gjort men men hoppas ni fattar! :)


RSS 2.0