Älskaaar bilden!



Känner sån enorm vår känla över den!
kärlek, värme och bara massa good feelings!

Tummen ner!

ush hatar att vara sjuk, man bara sitter och sitter och mår allmänt piss!
men, men man får ta vara på tiden och göra något bra av det! :D Har faktiskt gjort lite läxa, kollat på film och kollat hästar! :D Tror jag kan hela hästnet nu, hahah! :D 
Förresten tog elina hand om mina små prinsessor igår, tack elina! :)<3
känns jätte tråkigt när man inte kan gå och rida som planerat men får hoppas jag blir frisk snart! :D

puss och kram! :D

Torina är så fin på den här bilden! :D 


bilder!

Här är lite bilder från i lördags! :D



Kärlek till dig Torina! <3




Kaxigare ponny får man leta efter!

Haha överskriften säger allt! :) Igår fick jag det bekräftat, Yana är en kaxig brud! jag körde lite horse manchip med henne igår ist fär att rida. Släppte henne i manegen för vi skulle träna lite att hon skulle stanna när jag stannar och gå när jag går och backa när jag backar etc. men det tyckte inte hon först utan hon sprang åt andra hållet och så fort jag närmade mig så sprang hon i väg i full galopp, buse! :D Så jag bestämde mig för att stå helt still så märker hon att det inte är lika kul men hon sprang och sprang och till slut stanna hon och kollade på mig och jag fick tag på henne! :D vi körde lite i grimskaft ist och det gick mkt bättre! :D haha men hon är en riktig buse! :D

bild från igår! :D  


bloggerfy!

HAHA som ni ser så har bloggerfy sin miffade logga mitt i alltihopa men ska fixa det så den kommer lite längre ner! :) men ni får atå ut med den lite är det okej?
bara det jag skulle säga! :D

Hörs!


Dagens vill ha!

Dessa KL byxor så snygga! båda diskreta och ändå tuffa! :)

Home sweet home!

nu har jag varit hemma i ngra timmar och inte gjort något vettigt. var ju hos sofia och spelade in till våran svenska film, kan ju säga att vi var sjukt sexiga! om man gillar tjejer med fårull, ko skin och skägg ring oss! :D vi hade iaf jätte kul och vi fick mkt gjort...!  

nu har jag varit som sagt hemma en stund och jag har till och med bakat chokladbollar mums... kommer nog slinka ner fint! :) MEn kommer nog en bildbomb men minnes bilder sen, who knows! :)

 
smakprov! :D


Bestämt!

Nu har jag bestämt mig att jag ska spara med mina små mynt och spara ihop till en ny John Whitaker hjälm för att tycker den har förstörts för mkt. Har sett fram på den att det har börjat lossna samet och mamma har råkat tappa den i golvet så det har blivit ett märke på sidan av den! :(
Men jag ska köpa en som jag bara ska ha på tävling, förvara i en liten vrå! :) men kommer nog ta ett tag men ändå, är ju sjukt värt det! ;)
Eller vad tycker ni att jag ska göra?  ;)

Just nu!

Nu sitter jag hemma hos mormor hon fyller nämligen 75 år, grattis mormor! :)<3 Vi fixade en överasknings fest till henne, hon blev super glad! men blir nog att jag skriver mer sen skriver just nu på mormor och morfars dator så har inga bilder, men vi hörs! :)

Kram! ;)


Övning- stel häst!

Jag har tagit upp det här några gånger men det var ju önskat att jag ska skriva om, så! :)
återigen så är skänkelvikningar, öppna, sluta, framdels vändning och bakdels vändning väldigt bra att göra! Fast inte hästen går i form i början spelar det ingen roll för att det viktiga i början är att hästen är mjuk i kroppen annars funnkar det ju inte, det vet vi ju själva om vi inte har värmt upp. Såklart är det från häst till häst hur mkt man behöver värma upp men gör det ordentligt! :) vissa hästar biter tag i bettet eller blir stumma så är ett het tips att man ger eftergift direkt, men absolut inte för mkt för då åker huvudet upp igen! ;) Tänk på att vara mjuk i handen en stort fel man kan göra ibland är att man är hård/stark/stum i handen och det kan göra att hästen inte trivs och att den inte riktigt vågar gå i form så glöm inte bort den mjuka handen! :)

MATILDA gäst bloggar < 3

Hej alla ^^lilla matilda här.

 

Ja jag skriver på Emelies blogg ^^mohahaha. Och nu ska jag göra något riktigt dumt. Neeee :D Jag får inte för Emelie. Jag lovade henne, sablas!!!! vi sitter nu på sär engelskan och har kul -.-' not !!! Det är grymt tråkigt här. Men det är Emelies älsklings lärare som undervisar så hon gillar det nog:) tror hon är kåt i honom!! Men det är bara vad jag tror ^^

 

hej då ;) PÖSSSSSS


Riktigt sexigt!

En grymt sexig bild på mig och Elina i våra mindre glamorösa dagar! :)

Torina lina! :)


Här kommer den efterlängtade filmen på Torina och mig från förra hoppträningen! :)

http://www.youtube.com/watch?v=vZBw9rhnn7c


Piiiinsamt!

Ush... sitter i skolan och vi har gjort varsin reklamfilm som vi ska visa upp nu för massa människor, hur pinsamt som helst!  aja får hoppas på att jag överlever, har ju mina kärar vänner som också ska våndas! :) för övrigt så ska Elina komma hem till mig idag och vi ska ju så klart dra till stallet. blir  så ridning av båda två lite dressyr bara skulle jag tro ;) men kommer komma in en liten lista från hööks på saker jag tänkte köpa hörs sen! :)
Puss och kraaaam! :)
knas!

Dressyr ponnyn min!

wi.. pirrar i magen när man känner att Yana börjar komma tillbaka, blev ridning i manegen i söndags, riktigt skönt att rida i manegen på kvällen och vara alldeles ensam! hon var helt underbar, mjuk i sidorna, lyssnade bra för skänklarna, stadig form och vi gjorde mkt volter för hon har en förmåga att när man ska länga galoppen att bara öka farten och det är inte det man vill ha fram jag vill att hon bara länger på steget så därför är det bra om jag gör lite volter här och där och ökar ibland med, så kommer nog allt lösa sig med det! :) 

Här nedan kommer lite bilder elina skulle ta kort så tog batteriet slut, typiskt!( blev en gammal bild eftersom jag inte hittar bilderna) :(
Bjuder! :D





just nu hatar jag tekniska saker!

Ush... ibland blir jag så jävla sur på alla tekniska saker!
i Måndags la jag in bilder på min dato som jag sedan skulle ha på bloggen och allt har varit så stressigt nu med nationella prov men i går bestämde jag mig för att lägga in dom, så har jag skrivit en text och ska precis lägga in bilderna, så hittar jag dom inte! letade som en galning, men utan resultat, blir så jäkla arg varför ska vi ha massa jobbiga teckniska saker, alla klarade sig med en kamera film som man lämnar in i affären, nä för tillfället är inte humöret på topp! :D 

  

Kingsland spring collection 2011!

 

Vad tycker ni om just den här kollektionen? jag tycker den är väldigt mkt "b-ponny" om man säge så mycket starka och knasiga färger och rosa, jag vet inte riktigt, hiss eller diss? :)


blä, inte okej!

Uch... mår inte bra idag, har haft ont i magen hela dagen, blä! Jag som hade planerat in min dag i minsta detalj, har iaf planerat att rida båda hästarna idag. Ska bara rida i genom Torina bara för vi hoppade igår så blir inget jätte hårt pass! :) Yana ska jag köra dressyr med, efter gårdagens ridpass är jag as pepp idag. kommer mer om det ridpasset senare! :)
Haha busig tjej som snodde med sig två äpple till sina hästar :)

glädjen spider sig!

Efter en underbar helg så går jag och lägger mig och kollar på ponnyakuten. bloggar mer imrn! :D

sov sött! :D


Hetaste tipset!

Rid till musik!

Är jätte bra tycker jag, lyssnar alltd på musik, har på nrj på radion :) Blir mkt roligare att rida och man känner takten mkt bättre om jag får säga det själv ;)

Super mysigt och får ju en extra go känsla när det kommer en låt som Simply the best då njuter man! :)

 


Vilken härlig dag!

guuuuuuuuud va jag älskar denna dag! :) har varit perfekt förutom att det blev lite knas i början men
That´s life!

Hoppade ju förövrigt Yana idag, hittade på en bana själv och det var ju super kul, en lite längre och lite klurigare ;)

Slänger upp en liten skiss längst ner i inlägget, ni kanske inte kommer fatta den men banan såg ut så iaf.
Väldigt bra träning för Yana på den här banan hon har ju lite svårt att svänga i bland så att en bog försvinner men idag var hon riktigt duktig och lyssnade för skänklarna bättre än hon brukar + att min sits var toppen idag, tummen upp för det! :) hoppade banan 2 gånger och avslutade med en lite mindre bana. som sagt hon kändes jätte fin lyssnade bra framåt vilket gjorde att jag rättade mer framåt och det är ju super på henne, runda fina språng! :D 

Torina var jag bara ute en runda med elina i manegen och tränade lite! kanske blir hoppning imrn om inte lilla bebisen har kommit! hahah hoppas den inte gör det, vill ju hoppa  ;)

Aja vi hörs imrn! :)
kram.



Filmerna!


hejsan, svejsan! :)

här kommer filmerna med
Yana från förra helgen! var inte alla men orkar inte lägga in alla små klipp, så fick bli två små flmer! :) kändes riktigt ba den gången, få se om det blir någon hoppning idag beror på om therese får barn idag eller inte heheh! :)

MEn tänkte dra mig till stallet nu och om jag har tur så kanske vi hoppar och då kan man ju höra med mamma om hon filmar! :)

Funderar på att fråga mamma om hon kan filma någon dag jag rider dressyr så kan man lägga upp en "jämförelse film"  hade ju varit lite roligt eller hur, vad tycker ni? kommentera om det!

http://www.youtube.com/watch?v=P6j-R-7d3u4

http://www.youtube.com/watch?v=r7-n2wOWFRg


Gammal bild på Yana från när hon var bebis! :)


svar på kommentar!

ebba kommentera: isf vill jag ha din gamla! :)

hahah ebba jag ska fortfarande ha kvar den, vill ha en till som jag kan rida hemma i så inte den anda förstörs som denedan har gjort lite :)

 


Hiss eller diss?

Funderar på att köpa den! :)

Äntligen!

Såg för några dagar sedan på Ridsport.se att en ny regel har kommit upp. Det ska börja med att ha stilbedömning för kval tävlingarna i SM. för c och d- ponny så är första kvalet stilbedömning och för b-ponny så är det första och andra stilbedömning :)

vet ni hur många gånger jag har sagt att detta ska gå igenom? tycker detta är ett riktigt klokt val, man har sett massa olika ponny ryttare som har varit på SM nivå som rider helt galet, om man vinner SM nu känns det som man är en värdig vinnare. Man har inte bara ridit fort utan också snyggt! :) Jag hade en överenskommelse med en kompis och vi sa " innan vi slutar rida ponny ska vi rida SM" och detta ska jag kämpa för, jag kanske inte kommer lyckas men jag ska göra allt jag kan för att i alla fall kvala in! :) Tänk att rida i finalen och man har vunnit alla jublar och man rider ärovarv och bara känner att" det är där jag vill va!"
Satsa, satsa, satsa! :)
Minns den här känslan med judith, underbar! :)


Svar på kommentar!

här är kommentaren:
Har du några bilder/info/filmer på bobby och om hur och vart han är nu? Hur han blivit och så? Är du nöjd med vart han har hamnat? :)
Svar: Jag antar att du vill ha bilder/filmer från där han är nu? Jag har bara bilder/ filmer från när jag hade honom. Han är någonstans i Göteborg kommer inte ihåg vart och han verkar ha det jätte bra hos henne, dom kommer bra överens!  Han har fått bli en dressyr ponny men så klart så ska dom hoppa lite med men först och främst ska dom rida dressyr då! :) Dom red en LC i dressyr för ett tag sen och vann! :) bara att säga grattis! Jag är riktigt nöjd med vart han hamnade, vi har bra kontakt och hon verkar riktigt duktig! :D
http://ponydressage.blogg.se/
Här är länken till hennes blogg om ni vill veta mer!
Det var allt från mig,
puss och kram ;)
Hoppas det var okej att jag lånade den! :D

Nu bär det av! :)

nu dra jag med emma, ebbaoch johanna till vänersbogs badpalats. ska bli rikitgt nice och en bra avslutning på en lång helg! :) har faktiskt aldrig varit där men kommer nog bli hur bra som helst, men man har ju inte badat på några månader kommer man ihåg hur man simmar? hahah tror jag nog ;)

Kommer som sagt bli kass updatering idag men ska göra så gott jag kan!
Puss och kram :)

 Så här ska det tydligen se ut! :D

Amazing!

Måste bara säga hur underbara mina små ponnysar har varit dom här två dagarna(söndag, måndag) I söndags hoppade jag Yana hon var som vanligt pigg och hoppade underbart, i slutet hoppade vi en bana på 90/100 cm. hon bara flög över så höjden är inget problem, hon ska nog snart få gå ut och starta någon klass! :) i går red jag dressyr med henne, i början var hon rätt stel och ville inte jobba alls men efter lite arbete släppte hon och gick klöockrent. Man blir verkligen glad när det är så ! :D

Torina: red jag bara igenom lite i söndags, hon hade stått i en dag så fanns mkt energi i den ponnyn, men hon gick endå fint ochlyssnar mkt bättre nu vilken förändring som har sket sen hon kom hem! :) och i går hoppade vi finns bara ett ord för det AMAZING! hon hoppade så snyggt och med mkt rygg, den riktiga torina är tillbaka. hon har ju inte alls känts som hon var förut innan hon åkte utan på dom andra hoppträningarna har hon bara stressat upp sig, men nu gud nu tyckte hon det var riktigt roligt! :D hoppade nån bana på 100 cm och hon hoppar ju allt med god marginal, framtiden ser ljus ut kan jag säga! :D 

    Bild tagen för 3 årsen tror jag här snackar vi Hopphäst! :D



Utan er två hade jag inte varit någonting, ni lyser upp min dag, Kärlek på er! <3

ge mig!

Är den inte snygg? jag hade lätt köpt denna om jag hade pengar :) Vi har blivit tipsade om den här och har ju också sett den med egna ögon på eurohorse!  Det är den perfekta lastbilen, har plats för två hästar och en ganska stor bo-del och så klart ganska snygg eller hur? :) men som alla andra saker här i världen kostar den skortan! Men för er som inte vill ha en så stor lastbil är ju den här super! :)




gästbloggar!

Mohahaha!
min söta fjant Emelie är nog den mest blonda jag känner.. (a)
jag kan ta och nämna några saker hon har sagt som har fått mig att skratta enormt!
hoppas de inte gör något för dig emelie att jag delar med mig..

1. ja trodde florist va något med tandläkare.. aså dom som ger flour..
jag: men emelie seriöst? du är ju efterbliven..
johanna: hahahaha! emelie, du är så dålig
emelie: nej, men ofta de inte låter som om det är det då eller?
jag: nej! men när va det du trodde detta?
emelie: haha (a) typ för några månader sen på gymnaisemässan!

HAHAHAHHAHAHA EMELIE!!! (L)

2. vet du vad abstinens är?
emelie: det är väl när man inte förstår vad som händer va?
jag: haha emelie... nej :)

3. ååååååh, tänk om man kunde få barn med en gran eller en grep, eller åååh en pepparkaka!
hahaha, tänk vad söt ett grephuvud och en människokropp, eller ett människohuvud med en gran kropp! ååååh!

ah men emelie, det är bara du som ens kan komma på en sån grej... hahaa!

men en annan sak hon gjorde idag det smarthuvudet, hon ställde sig rakt i min ponnys kraft, och jag säger men emelie smart.. hon kollar bara rakt ner i sin påse med rykt saker och säger vadå?
sen ba jaha ! (i)


men för att vara snäll emelie! du är sjukt duktig på att rida, du vet vad du gör, en dag i stallet utan dig är riktigt tråkigt, du är underbar
ily<3


// Elina


Förklaring!

Asså min lilla mac book har fått ett spel så siter på min gamla dator som är extremt seg, det är därför jag inte har skrivit har ju rid schemat och hissen på den andra, åhh... suger! :) aja nu ska jag dra mig till stallet för en Hoppträning, kanske blir en film i kväll ser om mamma filmar! Mkt osexiga bilder!

Gott och blandat!

Hej på er!

blev ett sent inlägg men det är ni väl vana vid? ;)

Tänkte inte skriva så mycket är så sjukt trött efter dagen, gäsp! men nu är det långhelg, känns som den behövs ellerhur? :) ridturen på lilla hästen gick bra idag faktiskt, hon blev lite pigg i galoppen med det är Torina det! :) hon gick i en jätte fin form och gjorde super snygga skänkelvikningar, vi la också in lite bommar som inte var något problem men oj vad kul hon tycker det är med det, dunder ponny! :) Tänkte hissa än av Anna Scarpati senaste schabrak så vitt jag vet! Tänkte köpa detta på mässan men var lite osäker hade ett till på lager men som sagt hann inte köpa något, typiskt :( Men kommer nog snart stå högst på min inköps lista. Tycker det är både sportigt och stilrent! riktigt sköna färger, i början tyckte jag dom var lite starka men nu så älskar jag det!

Men vi hörs imrn, kommer komma ett rid schema för veckan sen också en så kallad hiss,
Kram :)

(ps. bilden kommer inte upp, aja ni får se den imrn)

Mini tips till uppvärmning!

Här kommer ett tips,
när man börjar rida fram vill man att hästen ska släppa i sidorna och gå in en låg och lång form. men ibland kan det vara svårt, i början har hästen bara skritta och inte riktigt kanske vill sammarbeta!

Tycker man ska göra så här: När du har skrittat fram ordentligt så tar du tyglarna men du ska inte försöka jobba hästen utan börja trava på och trava något varv, kom ihåg inte JOBBA! Sen när du har gjort det lite så skrittar du och börjar joba lite smått, Gör lite skänkelvikningar, fram och bakdels vändningar + att du kan gå in på en volt Och jobba inåtställd, sen tar du ytter skänkeln och går in på en mindre volt och jobba lite där och sedan gå ut på den normala igen! gör dessa övningar i både trav och skritt. Tycker detta är bra att värma upp med, om du känner att hästen inte riktigt släpper är det inget ovanligt det kommer ju inte komma direkt! men man får kämpa och som sagt rekomenderar jag åttvolt med!

Men man ska inte börja galoppera innan man har "vunnit" fast hästen inte går i en perfekt form utan det kan räcka med att den gör små framsteg! :) men innan man börjar galoppera så sätter man sig ner och kortar upp traven och när man känner att hästen känns fin går man sakta in i galopp! :D

Allt från mig, lite fort
hörs ! :)
lite bilder malin den bästa Andersson har tagit.
fina lilla bobby! :) 


Skritta, skritta och åter skritta!

Tänkte slänga upp ett litet tips eller man kan kallla det ett råd! :) Saken är den att man märker att folk mer och mer slarvar med att skritta fram och skritta av. grejen är att man inte ska slarva med sånt, man kanske inte tänker så först utan tänker "jag har skrittat ett varv det räker jag ska ändå trava fram" men grejen är att man måste ju värma upp, man börjar ju inte träna själv utan att värma upp, varför göra det med hästen? rådet är helt enkelt att man ska tänkasig för, jag skrittar fram ungefär 2/3 varv fram, och av varierar, så kämpa på ! :)
om man ska hoppa eller har hoppat skritta av ännu mer!

RSS 2.0