Halloween! :)

Hej på er!

kommer bli en riktigt galen halloween kväll i kväll :) Jag sitter här och förbereder hur maten ska vara mina klaäder och förstås allt runt omkring! Alltid lika roligt att träffas alla tjejer och bara sitta och snacka mys faktor! :) men nu måste jag fortsätta, Förresten kanske en liten text om gårdagens hoppning kommer idag.

Happy halloween!


Jag avslöjar vad paketet var för något!

Mina Nya benskydd!



Snygga va ?

blir mer uppdate imrn + att det är halloween :)


Kolla vilket mystiskt paket!





Fick hem detta paket i tisdags men vad kan det vara ? :O


lydnad och rytm!

Hej på er snodde denna övning!

Tyckte det var en riktigt bra övning. Kan verka lite simpel i början men kan ge mkt! Den här övningen är så här det är tre stycken hinder på rad alla har samma avståd ungefär 14 meter. Alltså kommer det bli lite långt på dom två första sen blir det kort det betyder att man får rida på det första sen blir det korta, MEn meningen med övningen är att hitta bra rytm så det ska vara samma genom hela övningen alltså samma takt. Tror den hade varit bra för en pigg häst att både länga utan attt bli för pigg och dra iväg och sen också korta utan att bli stuttsig och att man håller rytmen genom hela övningen. denna övning gör så att hästen reagerar bättre alltså mer lydig och för att hoppa bra och så det ser snyggt ut och det är lättare för oss ryttare att rida är det bra att ha en lydig häst. 
hoppas ni tycker den är lika bra som jag tycker! :) 


http://www.youtube.com/user/HMWeLoveHorses#p/u/6/7EM-ktLirQY här får ni se malin baryard rida övningen! :)

Har fått en ny förebild!

hallå allihopa!

Överskriften säger allt! har fått en ny före bild, Nämligen Niklas Arvidsson!  Då kanske ni undrar varför just honom? Hahaha jag tror inte själv jag vet det får bara en sån känsla. Han som en riktig fighter och han verkar som om han är så omtänksam och snäll :) Tar alltid hästens bsta först och han är en sådan person som har kämpat lite för att komma upp i dom riktigt stora klasserna.  Inte bara komma till dom genom sina föräldrar som är kända mm.det är så jag tycker! :)

 hittade en liten text om honom hans karriär!

Så här tycker Niklas om sig själv!  

Jag har alltid hållit på med hästar – först var det ju ponny, jag red ett hundratal under den perioden. Jag gillar att hålla på med olika projekt hemma på gården och hinner jag så fiskar jag gärna.
När jag är ledig träffar jag gärna mina vänner och äter något gott. Jag gillar att träna och är en utpräglad tävlingsmänniska – efter som jag hatar att förlora så försöker jag att återskapa hinder jag haft problem med på tävling – allt för att det skall ge en optimal träning.
Jag har elever som tränar hemma på fors gård , det är kul att följa deras framfart på tävlingsbanorna och se hur det går.

lite om hur andra tycker!

Niklas är en tävlingsmänniska – även om det gäller mockning så skall det tävlas.
-Niklas är en av de hårdast arbetande personer jag träffat.
-Får han en idé så vilar han inte fören han lyckats genomföra den.
-Niklas är snäll – men en krävande tränare.

-Niklas är ödmjuk och kämpar på.

-Niklas håller kontakten och informerar sina hästägare om framgångar och motgångar.




Jag Hade gärna tränat för Niklas får se om dett kanske blir något senare när man har kommit igång med tora eller vad tycker ni?
När man börjar gymnasiet sen ska man ju praktisera man kan ju alltid göra försök och snacka med honom ! ;)

men vi hörs imrn!

puss:*


finns det något värre?

Finns det något värre när man har satt sig i soffan för att äta skorpor och dricka juice så slår man på tv och kryper ner i soffan med ett nummer av "hänt extra" och så inser man att man glömt smöret! :)


  

natti natt ! :)

Hej på er!

hade tänkt att gå och lägga mig efter alla omständigheter! nej nu ska vi inte vara negativa :) Lägger upp lite bilder på lite saker jag har fått idag men kommer imrn! Ukkie gick faktiskt riktigt bra idag lite jobbig i slutet men hon är min princessa !<3 blir lite sur hon har ju ett pessoa bett och det kan man ju inte få på bett- grejer ni vet! kommer inte ihåg vad det heter så.... hon har ju små sår där någon som har något förslag? :O ajaja förresten tackk för dom söta komentarerna Malin och Klara!<3


hörs imrn puss <3


liten sddig hopp bild ! :)

Min nya favorit bild!

 

Hiss eller diss? :)


aj,aj,aj !

Hej på er! :)

Sitter i skolan har precis varit på Kärnas vårdcentral och gått i regnet ditt! Jag, Daniela och matilda gick ditt och skulle fråga om mitt öra :) Matilda hjälpte mig att ta ut det men när vi hade gjort det så såg vi att det var jätte varigt och blodigt. så gick ditt men dom had inte tid så jag får åka till vårdcentralen i ytterby ! palla det men får se om jag gör det ajaj hörs sen :)

pusselipuss:* 

Dissar kameror + Höst/vinter

Hej på er ! :)

Ni får stå ut med att jag har varit lite dålig på att skriva ibland hinner man bara inte okej? aja tänkte att jag skulle dissa lite saker till exempel höst/vinter hatar det på hösten är det massa lera och det regnar och är gråt visst är det fint när träden är i olicka färger men kan seriöst leva utan det! :) sen har vi vinter vad ska jag säga... hatar det eller hatar ett ett starkt ord okej jag tycker inte om det. Det är kallt och jag fryser alltid om mina fötter och fingrar, då tänker ni ta på dig mer kläder? då ka jag ju berätta att det inte är så lätt dom ända stövlarna jag kan ha är dom där med foder inne you know? men dom går ju sönder hela tiden och jag har nog köpt tre par men  alla har gått söder. Någon som har ett tips på hur man ska göra för att inte frysa? ;) Sen mina fingrar asså jag fryser alltid kan ha hur tjocka vantar som helst men jag brukar frysa men där kan ag faktiskt ine säga att jag alltid gör det ! :) okej det här kanske inte var jätte roligt att lyssna på men har ju ingen fantasi vad jag ska sriva om ni måste ge förslag!!

Nu ska jag gå över till gårdagens rid pass. Gick faktiskt riktigt bra! hade ju tänkt att bjuda på en film men men kameran var ju helt off och det stog på kameran att batteriet var slut men hade ju laddat det mysko! aja så vi fick filma med mammas kamera på mobilen men blev inte så bra men ska kolla om jag ksn lägga in den någon dag. MEn i början var hon hur fin som helst gjorde lite volter och flyttade henne lite och så. MEn senare när mamma skulle filma och så blev hon konstig men tror det var jag som blev lite spänd men är lite konstigt för jag brukar inte bli det men, men. Fick också sjukt dåligt samvete.... hon har varit lite tor i mun -giporna och jag har tagit helosan för att det inte skulle bli sår men så blev det de. Men jag tänkte det är ju för att hon har varit torr där så det har gått upp men sen tänkte jag tänk om jag har varit hård i handen ? men nej det har jag inte försöker vara så njuk som möjligt! så nästa gång blir det bettringar + helosan. Stakars princessan<3 
I morgon blir det iaf stallet så om det inte är för dåligt väder hade jag tänkt att klättra för lite variation och att hon kommer bli BIFF! hahaha Men kanske blir bilder sen.

Pusselipuss :*       


bjuder på en bild blir mer imrn! :)




Blir man inte helt kär?

Blir Man inte helt kär i den här hästen? jag vet jag och mina häst annonser men tycker det är så roligt att kolla jämföra olika hästar se vilka man känner gen och så klart fjäska med pappa! :)  Men när man kollade på den här hästen kändes den så speciel blev lite små förälskad bara så där hahah :) Nej blir Tora tror jag och senare kanske också en storhäst vem vet! Nu hinner jag inte skriva mkt mer ska ju åka til stallet i det här otroligt tråkiga vädret :(

Puss :* 

hoppas det var okej att jag lånade bilden hihih :)

All you need is love!<3

 saknar dig bästis<3

you are always in my heart <3


Lördags mys! :)

Hej på er ! :)

sitter och kollar på lite film och väntar på att pappa ska fixa färdigt efterätten, mums!<3 blir en riktig överraskning men tror det kommer bli riktigt gott! Tänkte berätta lite om dagens hon var riktigt duktigt! gick mycket bättre än förra gången både hon och jag var mer focuserade och hon var lättare att ta tillbaka. vi hoppar ingen speciel bana nu och hoppar högt utan vi har mer övningar + therese hjälper att rida fram. När red fram började vi med att vi skulle på ena långsidan flytta hästarna och på andra långsidan så skulle vi göra lite halter. Det gick riktigt bra hon började inte stressa upp sig och hon flyttade bra åt båda sidorna! :) Senare skulle vi galoppera och vi skulle stå upp på lång sidorna och låta hästarna gå fram sen sulle vi också vid ett kryss vid lång sidan göra en volt runt den och sedan på kortsidan skulle vi göra en volt om vi behövde. lite pinsamt glömde bort den sista övningen men om jag kommer ihåg rätt så tog vi hindret på ena långsidan när det kändes bra om det inte ar någon annan där annars gjorde vi en volt. Senare började vi hoppa lite studs och senare en liten övning vi skulle rida in på medellinjen"stavning" genom två bommar mot ett litet hinder sen göra en volt runt krysset och sendan rida ut på medelinjen igen och rida mot en oxer ! hon var duktig någon gång blev hon lite stressad men var nog mitt fel för jag fick lite bråttom men vi löste det ändå. gjorde massa mer men här var lite iaf. Vi hörs imrn ska spela fia nu ! :)

puss:*  


hoppas ni fattar lite iaf :)     

måns möller!<3

Hahaha satt och kollade på Måns Möller asså älskar det pogramet. Tycker det är gulligast med lilla idol dom var ju hur söta som helst vad tycker ni? :)

Nu byter jag ämne till hästar red ju Ukkie idag för vi ska hoppa imrn hon var riktigt duktig satt tungan över bettet ibland men annars var hon hur duktig som helst. Hon jobbde jätte bra i galoppen kände att hon jobbade med bakbenen och sköt i från precis som det ska vara och formen var klockren! Det stog ju ett litet gulligt hinder med socker bitar you know? dom låg på det lägsta så vi galopperade över det lite lätt bara för att känna hur hon var att få tillbaka. Hon var mky bättre på det här bettet lättare att ta tillbaka dock så blev hon lite för låg mot hindrena ibland men bara att höja handen lite :)

Som sagt imrn blir det hoppträning ska se om jag hittar min kamera så jag kan få någon filma efter som det inte blev så bra foton i manegen :) men vi hörs mer imrn.

Kram  :*

http://www.youtube.com/watch?v=CPNG2ggOhb0

nu blir det sammanfattning av hoppträningen!

Hej igen

jo tänkte berätta om hoppträningen som jag hade i söndags. hade ju skrivit om det i ett annat inlägg men sen gick det bort så orkade jag inte skriva om det så nu får ni passa på att lyssna. Gick faktiskt riktigt bra var ju första gången jag hoppade henne. Hon var ju lite bråkig när jag red fram hon har varit så hela förra veckan så tog hjälp av Therese. hon sa att hon kan tjafsa lite ibland men det var överdrivet just den dagen. Så therese satt upp och ände lite på henne och vu kollade i munnen på henne så såg vi att hon hade tungan överbetet så hon låste sig inte bra :( men vi tog tungan och la den där den skulle vara hahaha. Hon var lite jobbig att gå fram men när hon väl gjorde det gick hon i en fin galopp och riktigt fin form + att hoppningen gick bra. Vi skulle träna på att ta tillbaka hästarna och länga på steget. Gick faktiskt bra lite jobbigt för hon kom lite fel ibland men tyckte det gick bra var ju faktiskt första gången jag hoppade henne :)<3 om man tänker höjd mässigt så kom vi faktiskt upp till 90/100 på vissa hinder. Stolt! Just det i onsdag så prövade jag ett annat bett pessoa nämligen. Jag vet vad alla tycker om det så tänkte ta upp det lite snabbt. Jag kan ju själv säga att pessoabett inte ärmin absoluta favorit men det är från ryttare till ryttare. Beror helt på hur man rider på det om man är mjuk eller hård och man kan helt klart använda bettet på fel sätt. Om man t.ex. rider på första ringen och känner "gud va min häst är stel jag måste ta andra ringen" Då är man allmänt lat mankämpar ju inte okej hästen böjer på nacken men den går ju inte i rätt form det är ju bettet som gör allt eftersom det är såppas starkt. JAg säger ju inte att man absolut inte får rida på dom andra två ringarna MEN tänk dig för så klart man ska rida på det om man har en lite starkare häst men använd det på rätt sätt. Har nog massa mer att säga om den saken men här var lite iaf. MEn idag har jag inte så mkt mer att berätta utan vi hös imrn ! :)

Pusselipuss:*




Vs




Sitter här med min kära matilda" :)

Hej på er!

sitter nu i skolan och precis haft svenska. Vi slutar sent hur segt som hlest men hoppas jag överlever resten av dagen ! :) Ska ju dra hem till matilda sen och plugga, eller vi får väl se hur mkt plugg det blir. Jag kom på två saker nu när jag sitter här den första är att jag har glömt att berätta om hoppträningen eller hur? Tänk att jag skulle skriva lite om det sen hos matilda kan ta en stund. Det är inget farligt som har hänt så ni inte sitter där och tror att det var något alvarligt. Nummer två var att jag ska börja med något som heter "veckans ridövning" där jag varje vecka lägger upp en rid övning som jag tipsar om bra va? :) åhh... kom på en till Toris kommer hem den här lördagen eller nästa ska bli riktigt spännande faktiskt :) men men vi hörs sen snyggingar!

pusselipuss :*

Gymnasiemässan!

Hej på er!

idag blev det gymnasiemässan med skolan. Var helt okej, Men jag hatar när det kommer tusen skolaor och börjar prata med en när man inte ens är intresserad  :O Jag var mest intressserad av hästgymnasium. Kollade lite på sveriges ridgymnasium som verkade mest intressant. Dom finns i kungsbacka, svedala och varberg men då var jag ju mest intresserad utav kungsbacka. Verkar riktigt bra bra tränare och du kan ta med din egen häst och utvecklas med den super! du rider oxå tre gånger i veckan wiii ! Men ska ner till klara och kolla lite hur det är på flyinge. men får se står mkungsbacka och flyinge vilket ska man välja? Men skriver mer imrn efter stallet ska ju gå och sova nu 

puss :*   


Vi är några av dem du möter på skolan i Kungsbacka:
Annika Rylander Annika Rylander
Skolans rektor.

För tillfället vikarierar Görel Wachtmeister för Annika.
0300 13913
 

Jan Ekelund
Stallchef i Kungsbacka. Jan har tidigare haft samma befattning vid Strömma Naturbruksgymnasium. Hans specialitet är körning.
 
 
 
Anneli Ingvarsson

Anneli Ingvarsson                         
Undervisar treorna i hoppning. 
Utbildad C-tränare.

 

 

 

Mia Ingvarsson
Undervisar ettorna och tvåorna i hoppning. Utbildad C-tränare.
 
Carina Svensson        Kristina Karlsson
Stalltjänst
0300 13913
 
Josefina Thorén
Veterinär som undervisar i djursjukvård.
 

Nina Pennebratt 
Samordnare i Kungsbacka, Undervisar i svenska och engelska  

E-post                                                                        0300 13913

                           

 

 

Malene Dalenbäck

Undervisar i datorkunskap och estetisk verksamhet.
0300 13913





Eva Kristiansson

Maria Berntsson

0709-26 84 01

 
Eva Kristiansson
Kurator.
 
  Lennart Andersson
  Undervisar i hovvård.
 
Eva Kristiansson Anna Öberg 
Undervisar i historia, religion och hälsopedagogik.
Undervisar 
Eva Frantzich
Undervisar i hästteori och markarbete.
 
Anna Modée
Undervisar i dressyr och markarbete. Utbildad B-tränare.
0300 13913

Blir så arg!

Skrev ett jätte långt inlägg och nu gick det bort så måste skriva om det åhh....!! :O

Skriver imrn på morgonen sweet hearts!

Ni hörde rätt tänkte sova nu så det bli bloggande imrn
puss på er :)



Lilla Malin :)<3

God natt!

Nu blir det nog sängen för mig kom hem för typ 15 minuter sen. Hur kallt som helst att åka moppe hem, vinter :O fast jag inte kunde komma till malin hade jag rätt mysigt hemma hos pappas syster med massa gamla bilder och bästa kusiner!<3 imrn blir det att man ska rida markarbete/hoppning för Therese kommer nog komma bilder och filmer imr på det! :)

men vi hörs då puss:*

Nu blir det stallet! :)

God morgon på er!

nu blir det att jag och Emma åker till stallet, kan tänka mig att min ponny är dunder pigg wii! :)
men vihörs senare när jag kommer hem igen kanske har lite mer att skriva då! ;) Emmas hår blev jätte fint men inte super stor förändring btw.


hörs sen ! :*


 super stort grattis till Tobbe och Therese ! :)

Slingar Emmas hår!

hej hopp!

just nu sitter jag och slingar Emmas hår, kan säga att hon inte njuter ! :) men kommer nog bli bra hoppas jag. är lite nybörjare så det tog typ en timme eller nåt att ta ut såna där slingor känner mig bra ;) förresten så blev Ukkie rakad idag här en liten prinsess krona på rumpan så gulligt! Så det blev ingen ridning för mig, Men imrn kommer det vara en super duper pigg ponny! :) 
Förresten har nni tänkt på hur kallt det är ute ?sjukt det är typ vinter :O stakars Emma som ska åka moppe hem stakarn <3 Men kommer bli mer uppdatering imrn 

love you:*  


Saknar Yohannis! <3 

Hej på er!

Gud va jag har varit dålig på att skriva ska bli bättre behövde ara en pause! Men det har hänt massa saker medans jag har varit borta t.ex. har min älskade Bobby flyttat till sin nya ägare i Torslanda han kommer nog få det super bra<3 tror tjejen höll på med dressyr men han ska såklart hoppa lite med. Jag kommer nog få massa komentarer om bobby så tänkte berätta lite varför han såldes. Så här var det Therese kom in till mig när jag red för ett tag sen och frågade mig om lite hästar och om jag hade fått bestämma vilka jag skulle ha kvar. Det var ett otroligt jobbigt beslut för bobby är en sån underbar häst på alla sätt och vis men  jag tänkte på min framtid och bestämde mig att jag kan komma fortare fram om jag väljer Tora eller Yana eftersom bobby är så sent tagen och massa mer. Så nu är tanken att jag ska ha nåon av Yana eller Tora eller båsa två men tror det lutar om torina men vi får se när jag test rider sen :)
Men toris är inte hemma än och Yana är inte helt igång så ebba.s rider henne. Menjag tror tora kommer hem nästa vecka men är inget jag vet säkert plus att hon ska sättas igång efter det för hon har haft e kotledsinflamation :( Så för tillfället rider jag Ukkie som är en grymt snäll ponny med mycket egen vilja och är super pigg något att jobba lite med för hon kan lätt bli stressad så ska bli kul och hur hon utvecklas det kommer mer om henne snart ! :) sen är det så här attjag inte kan bestämma mig om gymnasium vill bara sjunka ner genom marken. Men en sak som är plus är att jag tror min betyg kommer bli super mkt bättre till hösten (Y) Sen är det säkert något mer jag har glömt berätta om nu men då lägger jag till det! Kom på en nu Therese josefsson on som äger hästarna jag rider på hon är gravid så ett super stort grattis till henne och tobbe :) Men hoppas vi hörs imrn kommer updatera mer ! 

pusselipuss:* 

känns som mig eller hur? :)


brun utan sol!

hej på er!

har precis solat i Emmats solarium, varmt! :) super mysigt har vi haft det dansat och massa! har ridit Ukkie idag i manegen gick helt okej men skriver mer inmrn ska sola nu...

pusselipuss:*

Lilla söta Ukkie! <3

Annonsen!


Typ: D  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2004  
Namn: Bobby Star  
Nu måste vi göra oss av med Bobby då vi har alldeles för många hästar och tiden inte riktigt räcker till, tyvärr! Detta är den absolut snällaste häst som satt sin hov i vårat stall.
Bobby är en irländsk import född -04, 145 cm.
Han är tävlad LD och LC hoppning med bra resultat, inte tittig, tränar på LB-nivå och är även startklar på den nivån.
I dressyren jobbar han i en trevlig form och flyttar sej lydigt undan skänklar.
 
Bobby är en underbar ponny på alla sätt, ifrågasätter aldrig något man ber honom om. Jättesnäll att rida ut på både ensam och i grupp, trafiksäker. Supersnäll att sko och klippa, lättlastad på både lastbil och transport, åker snällt både själv och med kompis. Alla kan rida och hantera honom, har aldrig bitit eller sparkat någon. Skulle passa lika bra till tävlingsponny i lättare klasser som mor-dotter ponny då han är viktbärande. Han har pass. För mer info ring eller mejla. Liten film på länken nedan; http://www.youtube.com/watch?v=6yrai_n_VJY
 
Pris  55 000 kr
 
 För mer info kontakta   
Annonsör  Therese 
Region  Mellan Sverige 
Ort  Kungälv 
Telefon   
Mobil  0760-180087 
Fax   
E-post  [email protected] 
Hemsida  www.stallcypress.dinstudio.se 


hörs imrn!

åhh... min dator har ju damp! men men ska inte snacka om det, har varit en hästfri dag idag så har varit och shoppat med Matilda och mamma blev en tröja, halsband och jeans mini shoppnig ! :) imrn blir det stallet fort senare ska jag hem till Ebba och Emma med Johanna ska bli myspys. Ska sova där så får se om det blir bloggnig då men lovar att blogga lite imrn! försökte lägga in en sak men gav upp så får bli imrn men vi hörs då ;)

sweet dreams! :)
hittade en gammal bild! :)


mysig picknick med johnna!

myspys att rida ut och fika i skogen! :) Men hoppas att vi inte blir skjutna av en jägare? vi får sjunga idag igen känns som det blir bäst så ! :) blir att jag rider ut på Ukkie så ja kommer ha en super pigg ponny. men skriver mer sen måste packa fika. kommer lägga ut en speciel sak sen men det får ni se sen ! 

puss på er sweet hearts ! :*


Saknar sommmaren ! <3



Hörs i morgon!

vi hörs imrn. ska gå och lägga mig nu tänkte lägga in en liten överaskning... jag tror det kommer komma rätt många frågor om det! men ni får se imrn sötisar ;)

pusselipuss :*


god kväll! :)

hellu!
 
tänkte bara skriva lite fort n vad jag har gjort idag. Skriver mer i morgon när jg har tid :) först var jag självklart i skolan och vi redovisade en no grej vi har jobbat med lite läskigtt :O hhah nej det var inte så läskigt som jag trodde det skulle vara! senare blev det stallet hade tänkt rida inne på bobby men jag skulle inte rida honom fråga mig inte varför? men jag red Ukkie i stället red en liten runda i skogen riktig mysig är hon pigg som en liten kanon.  Så tråkigt att rida ut själv så johanna och Ebba följde med. Vi insåg att älg jakten börjar snart och att dom jagar typ rådjur nu så vi satt i skogen och sjöng. Kan tänka mig att det inte lätt så jätte bra hahah ;) men nu ska jag gå till min lilla säng och sova så hörs vi imrn eller hur? :)


nattti natti:  :*

 hittade ingen bild på Ukkie så det fick bli en på bobby<3


filmmys!

 sitter just nu och kollar på  film och äter godis mypys! :) Sorry att jag är så sjukt dålig på att uppdatera men ska helt klart bli bättre !
igår så var det tjejkväll hemma hos mig vi satt och snackade om allt mellan himmel och jord hur kul som helst! ;) Det tråkiga med det hela var att jag var förkyld men är mkt bättre idag så det är ju ett klart plus!  just det jag red ut på Ukkie igår också andra gången jag red henne hon var faktiskt helt underbar, älskar när man känner så eller vad tycker ni?  idag blev det uterritt på bobby också tror jag har en bomb till häst han var jätte pigga,mysigt var det iaf ;) och nu sitter jag som en soffpotatis tillsammans med min kusin hahah !

Men vi hörs i morgon! puss:*

bild på prinsessan!<3

RSS 2.0