Gårdagens pass!

hade ju dagens fokus i söndags men hann inte rida dressyr så fick bli det igår i stället. Började med att rida Yana, hon gick bra. Lite jobbig ibland men började släppa mer och mer tycker hon har blivit riktigt fin nu hoppas hon håller sig så här. Gjorde inte skänkel vickningar för vi var fler där inne och blev lite jobbigt så struntade i det.
Sen red jag Torina också, där fokuserade jag mer på det jag skrev i det förra inlägget. Hon var väldigt lugn i början men lite jobbig i formen. Men släppte ganska fort igen och gick i en stadig form.

Var jätte nöjd med båda två! :)
puss och kram!


Dagens fokus!

Blir dressyr för båda ponnyerna idag. Torina ska jag bara fokusera på att få i ett bra tempo och jobba i en lite lägre form. Yana där imot ska jag träna på lite skänkel vikningar, byta galopp + att jag ska försöka få henne att inte trycka sig så mycket inåt, hon har en förmåga att göra det.
Inget big deal, men sånt som ska tränas också! :)    

Hörs sen,
puss och kram! :)


Gårdagens träning!

Det som stod på schemat för mig och yana igår var hoppträning! ;) 
Det var ett ba tag sedan vi hoppade, därför krävde jag inte så himla mycket. Strävade mest efter att hitta ett bra tempo och rytm. Tyckte det gick bra, nu när hon blivit så fin i dressyren så blir hon väldigt mjuk och det gör att hon går i form i svängarna och ibland mot hindret. Det är bra så men hon blir tung i svängarna och då måste jag höja handen, vi får träna lite extra där så hon inte blir så tung mot hindret. Hon hoppade fina språng, dock tyckte jag att hon hoppade lite "slappt" det sista. Men sammanfattningsvis är jag nöjd! :)

blir tyvärr ingen film då jag inte hade kamera med mig :( 

    


morsdag!

Tjejer och killar ni har väl inte glömt att det är morsdag i morgon? ;)
Ni får ta och fira era mammor riktigt ordentligt, det ska i allafall jag försöka göra. Kommer bli en lång och stressig dag i morgon, hinna fixa saker till mamma och så ska jag till stallet och sen till mormor och på det läxor, känns som en härlig dag! :D

hahah aja tror jag ska klara det,
nu ska jag gå och väcka mamma.
puss och kram :)


Hittade allt en gammal bild på henne!

Vilken känsla!

Åh... kollade just på programmet "kvällen är din" och där var en tjej med som höll på med hästar. Hon kämpade mot sin diabetes och hennes största dröm var att träffa och rida för Malin baryard. Just det fick hon också, dom hade lurat henne att hon skulle få pröva något för diabetesen men i själva verket skulle hon få rida för malin baryard. Att se henne bli så himla glad var så roligt, fast man inte känner henne eller så förstår man vilken känsla det skulle vara att träffa sin största idol. Kul att dom kan göra sånna här pogram :)

Satt och tänke på vilken dröm jag har som skulle vara rimlig att uppfylla, kom faktiskt på en. Tänk att få rida för Rolf-Göran Bengtsson skulle va min dröm, vilken upplevelse, eller bara få sitta på någon av hans hästar. 
MY BIG DREAM!  

vad har du för dröm?

Puss och kram :)   



Vad tycks? ;)


sämst dag!

Sämst kanske va och ta i men har haft ont i huvudet hela dagen och då tycker jag livet suger. Man blir heller inte så taggad till att blogga, men sånna dagar har alla. Man får bara försöka glömma bort det och umgås med goa människor. ska toppa den här dagen med lite Äpple och blåbärs paj, kan inte bli bättre! :)

 

Sängen nästa!

Nu blir det sängen efter en lång dag. För övrigt gick Yana jätte fint idag, lite tjaffsig i början men strävade mest efter att få en låg och stadig form. Tyckte att hon gick riktigt fint i slutet och man kände att hon jobbade på bra. Vi kämpar på och tror att vi har hittat våran vänd punkt ;) vi hoppas på det i allafall!

Hörs imrn,
Puss och kram! :)

  

drömmer mig bort!

Sitter och drömmer mig bort när jag kollar på hästar. skulle så gärna vilja ha en ponny som inte kostar så mycket och gjort lite lättare klasser bara.
en som man kunde rida till och rida upp i klasserna och kanske säja sen. men vill också ha en storhäst med som jag kan börja lite med haha typiskt mig :)tanken är ju att kvala till young rider i framtiden men är ju rätt höga klasser där som man inte kommer upp i direkt :) men nu är det ju såhär att man inte har obegränsat med pengar, så det är där skon klämmer!

Är ni som mig och drömmer bort er ibland?
puss och kram :)


back to life!

Puh... nu är det tillbaka till det vanliga. Hänt en hel del medans jag inte har skrivit, jag och Therese har kommit överens om att satsa mycket på Yana nu och hjälpas åt med Torina lite och träna hemma och så. Det känns inte som hon har samma glöd på tävlingen och sen hon har kommit hem har hon inte riktigt varit sig själv, jag menar absolut inte att hon är sjuk men det känns som hon har tappat glöden.
Blir så klart hård träning på båda men lägger lite extra krut på Yana.
Men vi hörs senare,
puss och kram :)
Det är therese som rider på båda bilderna!
Fina ponnyer jag har <3

1 år! :D

Emelie har snart haft sin blogg i 1 år! YEAY! :)

Kände bara att ni borde få vet det! ;)♥



(Går inte att ladda upp bild nu heller!)

Tjauu! :)

Hemsk dag idag, hatar tisdagar. Sitter här med en 'kul' läxa, haha. Eller inte! ;)

Imon praoar jag, 12 timmar och det ska bli gött. E ju i stallet, från mig imon blir det kanske inget inlägg. Kanske på morgonen men vi får se! :)


Går inte att lägga ut bilder! ;o


/Johanna ♥

vilken dröm!

Nu kan man ju få föl efter Tortillas, flyinge har fått frusen sperma från honom! så klart kan inte vem som helst få det till sin häst, men tänkt att ha ett föl efter världens bästa dressyr häst, vilken dröm! :)

 

Johanna här! ♥

Först och främst, de inläggen som kommer upp ibland som de inte står någonting på, det är Emelies tidsinställda :). Haha bara så ni vet. ♥

Kajsa var med mig i stallet idag därför bloggade jag aldrig på eftermiddagen, men Ebba gjorde ju det! :) Jag red Yes idag och Kajsa red Mulle. Vi red något kadrilj-liknande (barbacka) haha och det gick sådär, Yes ville inte galoppera utan var 'rädd' för något :).
Sen pysslade jag och myste med Jackie jättelänge och det var supeeermysigt!





Språkval imon- yihoo. Börjar 8! :(<3 Men ska inte till stallet, tror ponnyn går lektion med barnen! :)

/Johanna ♥

ebba här !;)

hejhej sitter och letar tävlingar ;) vill ut igen snart och inte vänta typ hundra år näää men aa ni fattar .... ;) men bloggar mer sen sitter också och tänker på en sak som jag ska prata med johanna om tanke på bloggar

kan ni gissa vad jag tänker på då om det handlar om bloggar ? ;)

/ebba

John whitaker!




hissar stark dom nya schabrak från John whitaker, riktigt sportiga men ändå stil rena! :) En hel del människor har dissat dom här schabraken  men jag tycker att det är kul när dom kommer med något nytt dom inte brukar göra. 
Eller vad tycker ni?

Puss och kram! ;)

 

Back! :)

Haha hinner knappt, men slänger upp ett litet inlägg nu ändå! :)
Måndag idag= favoritdag! Eller inte, haha sämsta dagen på veckan. Ska inte rida idag heller, grymma ponnyn vilar efter igår. Ska ut och promenera! ;)

Men först skolan, trååååååååk! :)
Rider kanske en lite shettis oxå får la se. Gött väder idag iaf! Men uppdaterar mer sen i eftermiddag! :) Lite svårt att hinna med 2 bloggar jue! ;)♥




/Johanna ♥

tjoho ;)

hehej jag är ebba och driver denna bloggen ;) jag kommer gästblogga här under veckan ;) lite snabb info om mig.

jag heter ebba hansen och har en sköthäst som heter candy , hon är min prinsessa och jag lite på henne till
110 % hon är född 1990 gammal dam typ ;) men hon är som en 13 åring typ ;) hon är korsning mellan fjording/fullblod och är sjukt snäll men jätte stark ;) och matglad ;)

vi har precis börjat tävla idag var vår tredje tävling domma är dom vi tävlat ;)

nordhallands rk red första klassen bara och var felria och fick rosett på tiden 45,75 ; )



NORDAHALLANDS RK  ;)

----------------------------------------------------------------------------------------



bohuscupen byleycke ;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

bohuscupen omg . 2 alleby ! ;)



<3

/ebba ♥


Nu jävlar! :)

Hahah nu får man gästblogga på Emelies blogg och nu kommer det bli update till 110% :)
Haha lite snabbinfo om mig:
Jag heter då Johanna Almqvist och driver den här bloggen :). Jag e 13 år (om 4 dagar) och känner Emelie, genom stallet och våra föräldrar typ (mamma och Emelies pappa har typ jobbat tillsammans). Aja jag har en foderhäst som heter Jackpot som är född 1997. Han är lite speciell och har en stark vilja och kan ibland vara lite kinkig. Gillar inte när han inte får bestämma, och om man inte visar att man menar allvar kan han jaa, bli typ stissig när man gör halt och så. Dock så är han pålitlig till 110% och skulle aldrig bocka av någon eller så. Dock så kan han bli loj och lång om man inte håller om honom när man hoppar och om man inte ramar in honom så kan han sticka åt sidan. Men som sagt var, jag litar på honom till 110%. Skulle kunna sätta upp en 3-åring på ryggen på honom och då skulle han inte göra någonting! :)



Jag och Jackie 17 april på Bulycke RF :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi var iväg idag omg.2 i Bohuscupen på Alleby. Nollade båda rundorna och i cupen så var jag (individuellt) en utanför placering, haha.
För er som aldrig har vart på Alleby så är det lite läskigt för Säve flygplats landningsbana ligger precis brevid ridklubben. Jag lyckades dock tajma så bra så det lyfte inga plan när jag red eller när Jacke ens var ute! Ddock så var det en annan som hade sista hondret kvar och precis då lyftte det ett plan och då stannade hästen. Annars hade hon blivit felfri!

Det har vart en väldigt rolig dag idag iaf! :)

Uppdaterar mer sen eller imon! :)<3



Jag vet att Emelie bara typ bloggar om saker som har med hästar att göra, men jag kommer typ blogga om det mesta som händer under dessa 5 dagar som jag gästbloggar. Tycker inte ni att Emelie oxå ska börja blogga om andra saker oxå? :)

Haha sen kommer Ebba gästblogga oxå.

/Johanna ♥

Mot polen!

Nu åker bussen mot polen! riktigt spännade, hoppas på att både staden och hotellet är fint, men på bilderna ser det riktigt fint ut! vi kommer ta färjan över till tyskland och sedan dra mot polen. 

kommer komma tidinställda inlägg av mig och gästbloggning av ebba och johanna, så tror att ni klarar er, vad tror ni?

Men vi hörs,
puss och kram! :D <3

 

svar på kommentar!


Anonym
om Läsarfråga!:
vilken ponny av dom ni sålt saknar du mest? rangordna gärna alla :)
Svar:
Oj, en riktigt svår fråga! Saknar alla mer eller mindre och tycker det är jätte svårt att dela upp dom. men om jag måste se det ungefär ut så här!
Den jag saknar mest är nog....

Contessa och lisa, fick bli två stycken. Båda var två underbara ponnyer och på olika sätt. Lisa var den där snällare modellen och hon var väldigt lätt lärd. Contessa har jag ju inte ridit så mycket men tog hand om henne en hel del, hon är den ponnyn med mest personlighet och hon gick inte med på allt. var riktigt krånglig i början men blev bättre. men inerst inne hade hon ett hjärta av guld :)

med tanke på att både valle och bobby har kommit till så otroligt bra hem som också är nära blir saknaden lika stor! judith hon är en bit bort och man vet inte rikitgt hur det är med henne om hon har det jätte bra eller om hon kanske finns i himelen. <3 finns massa mer ponnyer som jag saknar.

Men en sak är säkert alla har en speciell plats i mitt hjäta och vad som än händer kommer dom alltid finnas där! :)











Pirrar i magen!

Wii, nu har jag gjort en lite spännande sak! extremt spännande är det och hoppas på det bästa. Jag kan ge en liten ledtråd om vad det är, något som skulle vara jätte roligt och lärorikt för mig i framtiden.
Det är det ända jag säger än så länge ;)

Läsarfråga!

Tänkte höra  med er bloggläsare om det är någon av som är intresserad av att gäst blogga under den veckan jag är i polen? :) kommer inte ha möjlighet till internet.
( självklart kommer jag lägga några tidsinställda)

Länkning!

Det var alltså daniela som blev först!
Hon är en av dom bästa vännerna som jag har, hon är alltis snäll och ställer upp till 110  % känner att jag kan prata om det mesta med henne, kolla in hennes blogg är någpt att se! :)

 http://minibatman.blogg.se/


sweet 16!

Daniela var den första som gissa rätt, det är min födelsedag idag! :D
älskar känslan när man ligger på morgonen och väntar på att dom ska komma in med packet och sjunga! Hitills har jag haft en jätte bra födelsedag har fått en röd ridkavaj som jag ville ha och en plattång. Nu sitter jag bara och njuter av resten av den här underbara dagen :)  

  

tävlar gör jag !



är med och tävlar på http://showjumper.blogg.se/2011/may/vinn-det-senaste-fran-john-whitaker.html?_tmp=2e79c93f276ab1307b21fc93181e2b4b1fd2276f

Vill du också vinna?

En speciell dag idag!

Hmm... vad kan detta vara? därför har jag tänkt ut en liten enkel tävling, den som svaar rätt först får en länkning i kväll, låter det bra? :)

Här kommer en ledtråd, man upplever det en gång om året! :) nu får ni tänka lite.

puss och kram!


kasst, i know!

Hej på er!
hoppas ni har haft en super bra vecka för det har jag haft. Varit en underbar cabare med mass goa människor och sköna skratt :) lite tråkigt att det här var den sista gången men det var ett underbart avslut på det hela!

Det är på grund av detta och andra saker så har uppdateringen har varit kass men nu är jag tillbaka som vanligt :)


Dags att gå och lägga sig !

Helt slut körd efter idag, puh vilken dag det har varit! Men kul har den banne mej varit. Hänt massa knasigheter sofia ramlande av scenen och jag och ellen har vaxat/ haft tejp krig md våran svenska lärare, normal skola! :)

Älskar verkligen när vi har cabare alla är as taggade och super glad ,as go feeling :)
men nu ska jag nog gå till sängs blir sov morgon i morgon så jag börjar kl. 12, gött!

Puss och kram!

söndags skola!

sitter i skolan nu och väntar på att vi ska ska börja repa snart. Har varit i stallet och ridit, red dressyr med Yana och det gick super, hon kändes mycket finare än igår och släppte fort i sidorna! :) HAHA våran lilla mini shettis nalle var i ridhuset och han är hingst, han brukar inte vara speciellt hingstig men idag försökte han hoppa på min lilla Yana. Har ingen vidare lust att få min ponny betäckt med en mini shettis hahah! :D
Torina red jag ist ut på, kändes som det behövdes släppa allt och bara ha kul! :) kommer ett litet diskussions inlägg sen när jag kommer hem!
Kiss and love!
Saknar den här pannluggen! :D

RSS 2.0