Mini tips till uppvärmning!

Här kommer ett tips,
när man börjar rida fram vill man att hästen ska släppa i sidorna och gå in en låg och lång form. men ibland kan det vara svårt, i början har hästen bara skritta och inte riktigt kanske vill sammarbeta!

Tycker man ska göra så här: När du har skrittat fram ordentligt så tar du tyglarna men du ska inte försöka jobba hästen utan börja trava på och trava något varv, kom ihåg inte JOBBA! Sen när du har gjort det lite så skrittar du och börjar joba lite smått, Gör lite skänkelvikningar, fram och bakdels vändningar + att du kan gå in på en volt Och jobba inåtställd, sen tar du ytter skänkeln och går in på en mindre volt och jobba lite där och sedan gå ut på den normala igen! gör dessa övningar i både trav och skritt. Tycker detta är bra att värma upp med, om du känner att hästen inte riktigt släpper är det inget ovanligt det kommer ju inte komma direkt! men man får kämpa och som sagt rekomenderar jag åttvolt med!

Men man ska inte börja galoppera innan man har "vunnit" fast hästen inte går i en perfekt form utan det kan räcka med att den gör små framsteg! :) men innan man börjar galoppera så sätter man sig ner och kortar upp traven och när man känner att hästen känns fin går man sakta in i galopp! :D

Allt från mig, lite fort
hörs ! :)
lite bilder malin den bästa Andersson har tagit.
fina lilla bobby! :) 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin häst!

2011-03-04 @ 08:09:09
Postat av: Anonym

Har du några bilder/info/filmer på bobby och om hur och vart han är nu? Hur han blivit och så? Är du nöjd med vart han har hamnat? :)

2011-03-09 @ 22:26:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0